Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túl sok ennyi vitamin?

Túl sok ennyi vitamin?

Figyelt kérdés
Vàrandósàg előtt folsavat+multivitamint szedtem, most hogy kiderült, hogy babàt vàrunk vettem terhesvitamint is, amiben 400 mcg folsav van. Szerintetek elég a terhesvitamin is, vagy nem àrtok a multivitamin+folsav kombóval?

2017. jan. 17. 09:48
 1/3 anonim ***** válasza:
69%

Én a multi+folsavról pozi teszt után átálltam a terhesvitamin+folsav kombóra, tehát a multivitamint abbahagytam. Arra nincs szükség a terhesvitamin mellett. Én még szedek 2000NE D3 vitamint (ezt a nőgyógyász nagyon hangsúlyozta, hogy fontos) + 500mg C vitamin + halolaj kapszula (az omega3-tól állítólag okos lesz a gyerek, bár ez szerintem leginkább azon múlik, hogy okos gyereket nevelek-e belőle :D minden esetre ártani nem árt :))

A folsavat a 12. héttől kezd el csökkenteni és a 16. héten hagyd abba. A 16. héttől ilyen sok folsavat nem kaphat a baba, elegendő lesz, ami a terhesvitaminban van.

2017. jan. 17. 10:17
 2/3 anonim ***** válasza:
71%

A multivitamint el KELL hagyni, nem megfelelő az összetétele a babaváráshoz (pl. A vitamint nem lehet szedni terhesség alatt, és biztos van benne).

És valóban túl sok így.

Elég a terhesvitamin. Én már a folsavat se szedném mellé.

2017. jan. 17. 11:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A-vitamin van a terhesvitaminokban is, nem mindegy, hogy mekkora mennyiségben szeded, túlzott bevitel ÁRT a babának.

Multivitamint hagyd el! Ez így sok.

Terhesvitamin mellé szedj Magnéziumot (pl. Boiron Magnezium300+) és jöhet még mellé C és D vitamin.

[link]

[link]

2017. jan. 17. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!