Cukorterhelés eredménye nektek milyen volt?
Sziasztok!
Ma kaptam meg az eredményt és a fehérvérsejt szám eltér a megfelelő 4,0-10,0 helyett 12,8 ami felett van
a hemoglobin 120,0-150,0 helyett 118,0 tehát a normál alatt van,az MCHC Hgb konc. 330-360 helyett 322 tehát ez is alacsonyabb mint kellene.
Szerintetek baj van?
Hétfőn kell mennem a dokimhoz ezért gondoltam,ha valaki érti ezeket akkor adjon tanácsot,hogy kell e izgulnom vagy nem vészes.
Szia! a fehérvérsejtszám nekem is magasabb volt,12,7, az azt jelenti hogy gyulladás van ill. volt a szervezetedben valahol, azzal abszolut nem foglalkozott a védőnő sem meg a doki sem. A hegmoglobin és a hematokrit ha kisebb az a vashiány jele, egyébként nekem is kisebb volt, 114, de nekem a hematokrit is kisebb volt 0,32. Erre felírt egy gyógyszert a doki. Az MCHC-t nem tudom mi az. Az nekem jó volt.
Viszont a cukorterhelésem rossz lett, 4,2 és 10,1.... úgyhogy most diéta keményen.
Köszi ari vagy azért ez megnyugtató volt :)
Neked meg sok sikert és kitartást a diétához :)
És boldog babavárást :)
Szió!
Feh.vérsejtszám: 14,16
Granlocyta: 11,4
Ezek azért nem stimmeltek nekem, mert pont meg voltam fázva, attól volt, tehát valszeg Neked is vmi kisebb víruska bejutott, de a doki szerint ez semmi, a tiéd meg még jobb mint az enyém, úgyhogy no para! :-)
A többi amit írsz, szerintem is egy enyhe vashiány, azt sem gáz...terhességben előfordul, ha nagyon eltérne, akkor írnak fel vastablettát, de erre szerintem még nem.
jó egészséget!
A fehérvérsejtszám terhesség alatt általában magasabb, ezzel ne foglalkozz. A vasat lehet, hogy majd picit kipótolják.
Izgulnod nem kell semmi miatt.
A kérdésedben a cukorterhelésről kérdezel, de a kommentben nem esik szó róla. Mennyi lett a cukorterhelésed, miért kérded?
5.89 volt első mérés
7.95 volt 2 órával később...
az nem volt rossz sőt.
Neharagudj elég hülyén tettem fel a kérdést...igazad van :)
Nem tetted fel hülyén, csak ez lemaradt :)
A 2 órás terhelésesed pont a határ fölött van. Kórháza válogatja, hogy ezzel mit kell majd csinálnod. Nálunk ilyen értékkel már szigorú 180-200 grammos diéta van, de hallottam már olyat is, hogy ezzel csak az édességet kell elhagyni, míg máshol, már 7-nél is diétát írnak elő.
Melyik kórházba jársz?
"Ha a vércukorérték az oldat elfogyasztása után két órával 7,8 millimol/liter felettinek adódik, akkor biztosra vehető a terhességi cukorbetegség jelenléte. 7,4-7,6 millimol/literes határértéknél egy mérés alapján még nem jelenthető ki teljes biztonsággal, hogy terhességi cukorbetegség áll fenn, így a vizsgálatot ezekben az esetekben három-öt hét múlva újra megismétlik. "
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem is magas!
Nekem 4,2 és 7,1 lett, 200g-os diétára fogtak.
Bár nálunk tudom, hogy elég szigorúan veszik.....
De ne aggódj, ha diétáznod is kell, ki lehet bírni!
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!