Akiknek a cukorterhelés eredménye alacsony lett (3 alatti), mit javasolt nektek a doki?
2.8 lett a terhelt vércukrom...
Azt mondák, hogy semmi teendő. Sokkal jobb, mintha magas lenne. Ehetek bármit nyugodtan.
Ez azért van, mert a hirtelen nagy mennyiségű cukorra - hirtelen nagy mennyiségű inzulint lökött ki a hasnyálmirigy. Úgymond: visszanyalt a fagyi. :)
Azért ennek nem szabadna ilyen egyszerűnek lennie. Az inzulintúltermelés miatti csökkent cukorszint nagyon nem tesz jót sem az anyukának, sem a babának. Gondolj bele: bekajálsz egy jó nagy adag édességet, és annyira leesik a cukrod, hogy bekómálsz. Lehet, hogy terheléses cukornál előfordul, nem tudom. Én a másik oldalt ismerem jobban, szinte egyáltalán nem termelek saját inzulint. De azt tapasztalatból tudom, ha az inzulin beadása után nem eszem eleget, rosszul leszek, mert leesik a cukrom. Ha túltermel a hasnyálmirigy, ugyanez történik.
Szerintem sürgősen vitasd ezt meg egy diabetológussal.
Az sem kimondottan igaz, hogy a magas cukor a nagyobb baj. A magas cukor hosszabb idő alatt okoz tartós károsodást, de egy-egy magasabb érték még nemn gáz, a hirtelen leeső cukor azonnal bajt csinál.
Mivel nem értesz egyet? Azzal, hogy ezt érdemes lenne megbeszélni szakorvossal? Igazad van, alapítsunk öngyógyító kört. Mivel a kérdés a terhesség témakörben lett feltéve, feltételezem, a kérdező babát vár. Tisztában vagy vele, milyen anyagok szabadulnak fel a szervezetedben, amikor túlzottan leesik a cukrod? És azt tudod, hogy ez milyen hatással van a babára?
De jogod van ahhoz, hogy ne érts velem egyet.
Még csak annyit, hogy egészségügyi kérdéseknél max a véleményünket, tapasztalatainkat írhatjuk le, de felelőtlenség lenne a Menj orvoshoz! megjegyzést lehagyni a végéről.
Második babámat várom inzulinfüggő cukorbetegként, láttam már ezt-azt az évek alatt. De ha az csupán ezen az oldalon írt válaszokra támaszkodnék, nem biztos, hogy egészséges lenne a lányom.
1. válaszoló vagyok. Beszéltem diabetológussal, amiket leírtam ő mondta. Nincs vele semmi teendő!
38 hetes kismama vagyok, és rengeteg sütit csokit édességet megettem azóta - nem volt eddig semmi gondom!
A háziorvosom is azt mondta (aki cukorbeteg), hogy egyek nyugodtan bármit (édességet is)!
A nőgyógyászom mondta, hogy örüljünk nagyon ennek az eredménynek!
Kedves kérdező! Nyilván elbizonytalanodtál - kérdezz meg orvost erről!
Az "egyet nem értő" vagyok.Neked magas a cukrod,akkor nem értem,hogy tudsz véleményt nyílvánítani egy homlokegyenest más problémában.Nekem a kérdezőhöz hasonló alacsony vércukrom van,szintén babát várok,beszéltem orvossal is ezügyben,tehát nem értem mi bajod azzal,hogy válaszoltam vagy hogy nem értek egyet,de hagyjuk a kérdezőnek válaszoltam,nem veled fogok veszekedni.
Kérdezőnek:szőlőcukor,és vigyázz az ájulással,mert az nem egészséges,viszont alacsony vércukornál nagyobb a kockázat.Természetesen kérdezz meg egy orvost,de ő is ennyit fog csupán mondani,további teendó nem lesz ezzel.
Minden jót!
Persze, megyek hamarosan dokihoz, csak a para miatt kérdeztem.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!