Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek veszélyesek a...

Szerintetek veszélyesek a következő ételek?

Figyelt kérdés
20 hetes terhes vagyok, és belegondoltam, hogy idáig minden nap ettem felvágottat.( sonka, szalámi, párizsi stb) Néha előfordult az is, hogy majonézes krumplisalátát ettem. Mennyire veszélyesek ezek?Lassan már beleőrülök ebbe a kaja témába.Nagyon vigyázok magamra, se kávé, se szesz, se cigi, se gyógyszer.Eddig minden eredményünk a lehető legjobb.Kérem azokat akiket idegesítenek az ilyen kérdések, inkább ne válaszoljanak!Köszi!
2010. máj. 3. 07:32
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Nem lesz semmi baj, ne aggódj. A majonézzel kell óvatosan bánni, de időnként én is eszem majonézes salátát, mert szeretem, és semmi bajunk nincs tőle.

Felvágottat is eszem, napi rendszerességgel.

A kávét elhagytam én is, helyette tejeskávézok (3 dl tej és 3 evőkanál kávé), az jólesik.

Gyógyszer: csak amit az orvos írt fel, magnézium, vas, D-vitamin cseppek és Hipp Natal a terhesvitamin helyett. És sajnos fejfájós vagyok, Panadol Extra vagy Algopyrinből egy fél szem.

Persze, mindenki vigyáz magára, de azért megvonni szerintem semmit nem kell. Csak a nyers húst és pl kolbászt, de ez utóbbit is ettem sütve. Nyers tojás sem túl jó, de én pl ettem saját készítésű tiramisut, abban van nyers tojás, és nem lett semmi gond.

És minden eredményünk teljesen jó.

Ne aggódj, ha valamit megkívánsz, szerintem nyugodtan edd meg, nem lesz baj tőle.

34 hetes kismama

2010. máj. 3. 07:36
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Nekem a nődoki a nyers sonkát nem ajánlotta.

Volt egy ilyen kérdésem:Eddig csak-csak ettem dobozos kész kaját amit csak melegíteni kell, párizsit, sonkát,paprikát de akkor most a terhesség idejére ezeket hagyjam el teljesen? Egyen kérem nyugodtan, mert az ellenőrzött, boltban árult termékekben biztosan nincs listeria. A 40 éves praxisom alatt egyetlen fertőzött kismamával sem találkoztam, pedig fertőző kórházban dolgoztam.

Én is félek tőlük, de hátha ez segít.

És kaptam mailben a bolti cucokra egy ilyen választ:

2010. máj. 3. 07:38
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy nagyon sokan nem fognak most velem egyet érteni, de én azt az elvet vallom, hogy ami jól esik, az a babának is jót tesz (nyilván nem a cigire meg piára gondolok...) az elején én is aggódtam kicsit ezek miatt, de miután semmiben sem változott az étrendem, és mégis minden rendben van, ezért azt mondom, ne aggódj! Csípőset is eszek, felvágottakat is, sőt kétszer még egy ujjnyi bort is ittam az ebédhez (nem kannásat:))Boldog babavárást! 33 hetes kismama
2010. máj. 3. 07:38
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Szóval a válasz, mert látom az előbbit keverte a gép: Egyen kérem nyugodtan, mert az ellenőrzött, boltban árult termékekben biztosan nincs listeria. A 40 éves praxisom alatt egyetlen fertőzött kismamával sem találkoztam, pedig fertőző kórházban dolgoztam.
2010. máj. 3. 07:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megnyugodtam! Nektek is boldog, gondtalan babavárást!
2010. máj. 3. 07:46
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Ezek a kaja kérdések már az agyamra mennek,szerintem lehet enni mindent amit az ember megkíván!A terhesség nem betegség,és amit kíván az ember arra szüksége van a szervezetének és a babának is!
2010. máj. 3. 07:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy akit idegesítenek az ilyen kérdések, inkább ne írjon.Ha az agyadra megy, akkor inkább ne válaszolj.Köszi!
2010. máj. 3. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!