4 hetes kismamaként mivel enyhíthetném felfázásos tünetemet?
Voltam már orvosnál, de azt az információt kaptam, hogy a terhesség ennyire korai szakaszában nem szabad antibiotikummal kísérletezni. A tünetem csipő, égő érzés a pisilés végén és utána is. Délelőtt szörnyen fáj, gondolom az éjszaka miatt, mert nem iszok olyankor. Délutánra a sok folyadéktól enyhülni szokott.
Felfázós típus vagyok, de már jó ideje nem volt bajom, viszont így, hogy most babát várok és ismét előjött, nem tudom mitévő legyek, mert az eddig jól bevált trükköket most nem alkalmazhatom (pl.: medveszőlőlevél tea, forró fürdő, szódabikarbóna...). Tőzegáfonyát szedek, de sajnos semmit nem használ. Van esetleg valakinek valami ötlete, tapasztalata, hogy mivel enyhíthetném ezt az érzést? Ma miután már elsírtam magam a patikában a magzatot, kaptam Vitagyn-C hüvelykrémet.
Féltem a magzatot, nem akarok neki ártani.
Az utolsó 2 mondat összekeveredett :) tehát miután a fájdalomtól ma elsírtam magam a patikában, kaptam Vitagyn-C hüvelykrémet. Féltem a magzatot, nem akarok neki ártani.
Előre is köszönöm a segítséget! :)
A Vitagyn C tök jó, rendbe teszi a HÜVELYflórát, de a húgyúti problémán nem fog segíteni. Kb. mintha fülfájásra szemcseppet adnának. (Mondjuk meg is van a véleményem az ilyen patikusról, kismama megnyugszik, plusz én is eladtam valamit, az meg hogy nem segít neki, nem az én bajom...)
Fordulj sürgősen urológushoz, antibiotikum KELL, nincs olyan, hogy hagyunk fertőzést elhanyagolni, mert az árt a legtöbbet. Az antibiotikumok jelentős részének (penicilin és penicilin-származékok) NINCS (!!!!!!!!), mégegyszer leírom NINCS magzatkárósító hatása semmilyen terhességi korban! Ami veszélyes az embriódra, az egyedül a kezeletlen fertőzés! (Gondolom a hülye háziorvos mondta, hogy nem adhat antibiót.)
Menj holnap urológiára, vagy a terhesgondozóba.
Jobbulást és ne aggódj! Nem lesz semmi baj!
Próbálj meg NAGYON sokat inni, nálam enyhe felfázásnál mindig használ. (Persze, ha durvább orvoshoz megyek...)
Lehet kéne keresni másik nőgyógyászt, csak az a baj, hogy így az ünnepek előtt szinte lehetetlen szerintem, de még egy sima sztk rendeléssel is bepróbálkozhatnál, esetleg urológusnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!