Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a fenyegető vetélés nem...

Ha a fenyegető vetélés nem progeszteron hiány miatt van (vérkép alapján), akkor azért lehet, mert beteg lenne a baba?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok. Már 4 hetesen véreztem, de elmúlt. Aztán újra kezdődött, közel menstruációs vérzésem van/volt. Viszont mivel az UH-n látni lehetett a terhesség fejlődését így a doki adott esélyt a terhességnek. Hiába volt a vérképem alapján rendben a progeszteron szintem, kaptam mega dózisú (3*2) utrót és most várunk. Félek, hogy mesterségesen visszatartjuk, miközben a "természet szelektálna" és beteg lesz. Tapasztalatok?

2016. dec. 12. 10:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni ha dufasztont kaptál most benne van beteg tájékoztatójába, hogy vérögösödés felerősiti. Én ezért injekcioztam magam már dufaszton melett.
2016. dec. 12. 14:09
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekem azért volt vérzés mert a méhlepényem rossz helyre nőtt(a méhszájhoz), ez koraterheseknél elég gyakori, és idővel javul. És nekem 6 és 8 hetesen volt vérzés és barnázás(először élénkpiros vércseppek, második alkalommal csak enyhe barna). Én is kaptam utrót, pedig a progeszteronom rendben van. És én annyit tettem a dolog érdekében, hogy sokat feküdtem, amikor csak tudtam, nem cipekedtem, nem éltem házaséletet, és magnéziumot szedtem. Minden jót!
2016. dec. 12. 14:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem ezzel a vérvétellel ne várd meg a genetikai uh-t, csináltasd meg azonnal, hátha tényleg az a baj. Terhesség alatt is lehet, nincs összefüggés. (Egyes vélemények szerint automatikusan kéne nézni mindenkinél.)

És szerintem ragaszkodj hozzá, hogy legalább a 7. hét közepét megvárjátok a szívhanggal! Lehet, hogy most még nincs, de addigra igen.

Részvétem a történtekért.

2016. dec. 12. 18:10
 14/18 A kérdező kommentje:
Segitsetek! Mensmentisben is kerhetp ez a vizsgalat? Oda konnyebben el tudnek jutni. Ha igen akkor mire kell bejelentkezni?
2016. dec. 12. 18:54
 15/18 anonim ***** válasza:
én mikor szerettem volna ezt a vérvételt, sok magánlabort végig kérdeztem, hogy menyiért csinálják, volt akik csak nyálból csinálják, de én azt nem tartom jónak. orvos is a vérből megállapítottat fogadja el. és a legtöbb magánlabort vagy klinikán ezt a fajta vérvételt nem is lehet kérni, istenhegyi az egyedüli aki mind a 3 véralvadási defektet nézi minden allélon. És azonnal centrifugázni kell a vért a pontos eredményért. mikor nekem vették istenhegyibe, még bent ültem a vérvételen mikor a csöveket már rakták is centrifugába postán jött a levél avval mentem hematológiára.
2016. dec. 12. 20:27
 16/18 A kérdező kommentje:

Ma voltam dokinal.

Minden verzes ellenere tovabb nottunk:

6+4: 22mm petezsak 3mm embrio szivhanggal

2016. dec. 13. 10:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök! Drukkolok nektek! De azért én elvégeztetném a véralvadásni vizsgálatot, ha gondolod olvas utána! Ezt sajnos egészt 9 hónapban okozhat gondott, hiába lépsz át vele a 12 héten. Én most 23 héten vagyok, de szorgosan adom az injekciot elne zárodjon a köldökzsinor. Ajállom neked is kizárni ezt!
2016. dec. 13. 11:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A 12. hétig kétszer véreztem. Nem sikerült az okokat beazonosítani, a babám növekedett közben úgyhogy kaptam hormonpótlást. A 12. héten ismét bevéreztem és mire kórházba értünk azt hittem, hogy már nincs velem. Mégis dobogott a szíve, növekedett is. Ott derült ki, hogy nem jó helyen van a méhlepény. Rajta a méhszájon és egy darabka letört belőle. Mégis velem maradt. Nagyon nehéz terhességem volt vele koraszüléssel, de él egészséges öt éves elmúlt. Nagyon akart élni és itt van velem.

A második terhességem ugyanúgy kezdődött mint az első, minden teljesen ugyanaz volt. Aztán teljesen hirtelen elveszítettem a 20. hétben úgy, hogy elméletileg egészséges volt és nem a méhlepény okozta addigra a gondot, hanem a méhszájam nyílt ki. De volt közben egy rossz AFPm. Két hétig vártunk utána egy másik vizsgálat eredményére, de közben eldöntöttem magamban, hogy nem szülhetem meg, ha baj van. Kiderült, hogy a vérvételi eredmények és a szívuh negatív, másnap mégis elment. Úgy gondolom, volt valami olyan baj, amely nem volt látható vagy nyilvánvaló, Ő érezte, hogy ha én arról tudnék, milyen döntést hoznék és megkímélt engem ettől. Áldott jó gyermek, akit mindig a szívemben fogok őrizni. Bízz a gyermekedben!!!! Ha mennie kell, semmi nem fogja sajnos visszatartani. Semmi. Abból kell kiindulni azonban, hogy nem lesz semmi baj és veled marad. Kitartás!!!!

2016. dec. 13. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!