Duphastont hol szereztetek?
Tudom, hogy csak orvos írhatja fel, ezért furcsa lehet a kérdés, így inkább kifejtem bővebben.
Tavaszon volt egy vetélésem 10. héten, a baba állítólag már a 6. héten leállt a fejlődésben. Akkor az orvosom azt mondta, három hónap után ad Duphastont, amit egész teherbeesésig, majd a 12. hétig kell szednem. Három hónap után mentem felíratni, akkor azt mondta, majd, ha lesz pozitív tesztem. Múlt héten pont a 28. napon mentem hozzá pozitív teszttel, 13. napon volt peteérésem, a 28. napon már 2,8 mm petezsákot láttunk uh-n. Erre azt mondta, várjak két hetet, idézem: "annyit a babának is ki kell bírnia".
Három nappal később már majdnem negatív volt a terhességi teszt. Megijedtem, ezért elmentem vérvételre. A progeszteron szintem alacsony, a HCG már csak 127. Vagyis úgy néz ki, megint vetélés lesz a vége. Az alacsony progeszteron szint miatt gyanítom, hogy megelőzhető lett volna, ha már akkor ad Duphastont, főleg, hogy már volt egy vetélésem.
Több helyen olvastam, hogy többen az orvos tudta nélkül is elkezdték szedni a Duphastont vagy Utrogestant, amint pozitívat teszteltek. Honnan sikerült gyógyszert szerezni? Háziorvos is felírhatja?
Nagyon kétségbe vagyok esve, ha összeszedem magam és lesz következő alkalom, nem fogok arra várni, mikor írja fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!