Árthat a herpesz a babának?
Nem árthat. Zovirax al és Aciclovirrel is kenegetheted. Három terhességem volt, többször voltam herpeszes közben és semmi baja nem lett a babának. Mondjuk nekem eszembe sem jutott, hogy emiatt aggódjak.
Akkor jobban aggódtam, amikor szülés után kijött és szoptattam. Szájmaszkban szoptattam és hetekig nem puszilgattam a babámat, az nagyon rossz volt, de egy újszülöttre nagyon veszélyes a herpesz. Két szülésem után azonnal kijött.
Nem, ha korábban is volt herpeszed akkor pláne nem veszélyes.
Az anyai ellenanyagokat megkapja a magzat, így védve van. Szülés után is védi még sokáig, így ha utána jön ki akkor sem kell aggódni. Később pedig már saját ellenanyagokat termel, tehát as herpesz igen ritkán okoz komoly szövődményeket.
Azokra az újszülöttekre veszélyes a herpesz, és azoknál okozhat komolyabb szövődményt akiknek az anyukájuknak sem volt soha, és úgy születnek, hogy nincs ellenanyaguk. Illetve akkor gáz ha valaki terhesség alatt lesz herpeszes először. (ezt csak ellenanyag vizsgálattal lehet igazolni, ugyanis a herpesz tünetek nélkül is jelen lehet a szervezetben, szóval sok ember fertőzött akinek sosem volt tünete, a férjed is)
A nemi herpesszel kapcsolatban igaz az, hogy aktív nemi herpesszel inkább császároznak. Gondolom nem akarnak kockáztatni, hisz ki tudja mikori a fertőzés.
Terhessegben nem veszelyes .
Viszon az ujszulottre 6 hetes kor alatt eletveszelyes.
Angliaban ket halaleset volt ez miatt tavaly, az ujszulott herpeszt kapott miutan megpusziltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!