Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a rákszűrésem P2 lett, és...

Ha a rákszűrésem P2 lett, és a lapon nincs bejelölve a gomba, herpesz stb akkor tuti nincs ilyen fertőzésem?

Figyelt kérdés
Vagy ahhoz külön kenet kell ?
2015. aug. 24. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelhető, hogy csak rákszűrést csináltak. Kérdezd meg az orvost, aki levette a kenetet.

Mikor állami intézménybe mentem rákszűrésre, mindig csak a rákszűrés eredményéről tájékoztattak, semmi másról. Egyébként nem kell külön kenetet venni úgy tudom, csak az a kérdés, hogy az orvos kért-e más vizsgálatot a rákszűrésen kívől!

2015. aug. 24. 15:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A kettő két külön dolog. A szűrést kefeszerű dologgal végzik a méhnyakról, majd a lekapart anyagot átrakják a mikroszkóp üvegre. A tenyésztéshez az anyagot a hüvelyfalról veszik fültisztítószerű eszközzel.
2015. aug. 24. 16:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Akkor miért van a leleten olyan rész is, hogy gomba, baktérium, protozoon, vírus ? Ezeket mikor nézik ?

Így azért nem vagyok nyugodt, mert ha valami olyan fertőzésem van ami tünetmentes, honnan tudjam, hogy a babámnak nem lesz semmi baja?

2015. aug. 24. 16:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem sima rákszűrést csináltak, mégis be lett jelölve a vegyes baktérium. :( Ami persze magában semmit nem jelentett mert milyen baktérium?

Szerintem erre a kérdésre csak az orvos tudja megadni a választ, tényleg elképzelhető, hogy külön kérni kell, hogy rákszűrés vagy ezt is nézzék meg hozzá, vagy mi.

2015. aug. 24. 16:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan lapot szoktak adni, amiken ezek is vannak, mert 2 mintát vesznek le. Lehet, hogy neked is megvolt mindkét levétel, csak nem vetted észre?
2015. aug. 24. 17:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Utolsó, én akkor annyira be voltam sózva a babám miatt, hogy az már nem nagyon érdekelt, hogy alul mi folyik :) Csak láthassam már és tudjam jól van :)

Más a lap, ha csak sima rákszűrés van és más ha mindkettőt leveszi? Régen államira jártam, ott nem adták ide a papírt, csak értesítettek volna ha baj van, most viszont magándokinál jártam és ő kipostázta :)

Esetleg a leleten meg tudom valahol nézni, hogy mindkettőt levette-e ?

2015. aug. 24. 17:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem minden citológiai leleten ott van a tenyésztés rovat is, ha volt tenyésztés, akkor a rublikák be vannak ikszelve, ha nem volt, akkor azok üresen vannak.
2015. aug. 24. 17:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést.

A rákszűrés eredményének megjelölésénél használják a p1, p2,p3,p4 jelölést.

A p2 normális lelet, nincs gyulladás.

Ha lenne, akkor az p3 lenne.

Nézz utána.

2015. aug. 25. 05:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: barátnőmnek hüvelygombája volt amikor vették tőle a citót és mégis P2 lett a rákszűrése...
2015. aug. 25. 08:44
 10/10 anonim ***** válasza:
A rákszűrésem júniusban P2 lett, és baktériumokat is találtak. Megkérdeztem, hogy kell-e aggódni miatta vagy kezelni, de azt mondták a terhesgondozáson, hogy ha nem okoz tüneteket, nem kell vele foglalkozni. Ugyanis majdnem mindenkinek vannak bacijai.
2015. aug. 29. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!