Aki szed vagy szedett progeszteron pótlást: a terhesség hányadik hetéig kell (ett) alkalmaznotok?
Nekem az 5. héten írta fel az ügyeletes orvos barnázás miatt, 3x1-et szedek (hüvelybe), azt mondta, hogy majd a 12. hét körül kell abbahagyni fokozatosan.
A magánorvos annyit írt, fel hogy most vasárnap 12+5hetesen fog elfogyni, ha maradok a mostani alkalmazásnál. Nem mondta, hogy fokozatosan kéne abbahagyni, csak, hogy a 12. hétig kell szedni. Holnap megyek hozzá, igaz a genetikai UH miatt és nem a magánrendelésére, de szerintem rá fogok kérdezni én is, hogy kell-e tovább, vagy hogy legyen.
(A barnázásom két hétig tartott, már rég elmúlt, és a hasfájós része is. Vért nem néztek nekem sem, szóval a hormonszintemről halvány lila gőzük sincs.).
Szerintem hívd fel a dokit és mond meg, hogy elfelejtetted, hogy meddig kell szedned, és most el fog fogyni, de csak 8 hetes vagy. :) Esetleg felírathatod a háziorvossal, ha azt mondja, hogy kell.
Azért nem szabad abbahagyni még, mert ha mesterséges hormon van az elején, a szervezet még kevesebbet termel, mert azt hiszi, van elég. Ez csak a 11 hét UTÁN változik.
Még kihagyni sem szabad 1 darabot, nem hogy abbahagyni.
A vérvétel, amire te gondolsz, az pedig nem is nézi a progeszteront.
Progit külön nézethet az orvosod, de most nem lenne sok értelme, hisz mesterségesen pótolod, senki nem tudja megmondani, mennyi lenne gyógyszer nélkül.
Amúgy a betegtájékoztatóban is le van írva, mikor és hogyan lehet abbahagyni.
Azok alapján, amit írtál, szerintem el kéne gondolkoznod az orvosváltáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!