Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki szed vagy szedett progeszt...

Aki szed vagy szedett progeszteron pótlást: a terhesség hányadik hetéig kell (ett) alkalmaznotok?

Figyelt kérdés
Barnázás miatt írta fel nekem az orvos az utrogestant, de a felírt adag 8+2 hetesen fogy el nekem. Legközelebb pedig a 11.hétre vagyok visszarendelve. Aggódom, mert az orvos azt mondta, hogy ennyi progeszteron elegendő lesz, csakhogy a 12. hétig szükség lenne rá. Ezek szerint a babámnak 4 hetet progeszteron nélkül kellene kibírnia? Ez elég veszélyesnek tűnik számomra.
2016. dec. 8. 09:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
Nekem például a 11. héten kellett abbahagynom. :) Az attól függ, hogy mennyit és mennyi ideig kell szedni, hogy alapból mennyi progit termel a sárgatest.Elvileg kellett vennie vért, és abból a doki nagyon jól tudja. Engem is elgondolkodtattak a neten terjengő adagolások, és konkrétan rákérdeztem a dokitól. Jót mosolygott. Azt mondta, hogy 11. héten már kezd hormont termelni a méhlepény is szóval ,aki kiegészítéskét vagy csak pótlásként szedi ( mert nincs sárgatest elégtelensége)annak még csak az sem mérvadó, hogy fokozatosan hagyja el, persze ha megoldható akkor inkább úgy, de nem lényeg ebben a korban és állapotban. Nekem nem volt megoldható, mert crinont kaptam. Hozzáteszem ,mikor abbahagytam pár nap múlva jobban lettem. Valahogy mindig is éreztem, hogy nekem sok a hormon. A lombik miatt kötelező volt szedni. A lenyeg, hogy a progiszedés állapotfüggő, és nem általános. Ha nem vagy nyugodt vetess vért, és abból láthatod , mennyi progi van a szervezetedben, kell e pótlás még. De ne azért szedd vagy hagyd abba mert itt a neten is úgy csinálta x ember.
2016. dec. 8. 12:43
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem volt még vérvétel és csak 2 hét múlva lesz. Ezért is aggaszt, hogy egyébként nem tudjuk, hogy mi van a hormon szintemmel, elengedhetetlen-e a gyógyszer :(
2016. dec. 8. 12:54
 13/16 anonim ***** válasza:
48%
Nekem azt mondták a héten, hogy ha egyszer már elkezdtem használni, akkor a 12-13. hétig nem szabad abbahagyni. Ezt az uh-on mondta a szonográfus. Írass még fel!
2016. dec. 8. 13:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ügyeleten felíratom, mert mint kiderült, szabin van az orvosom.
2016. dec. 8. 13:28
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

Nekem az 5. héten írta fel az ügyeletes orvos barnázás miatt, 3x1-et szedek (hüvelybe), azt mondta, hogy majd a 12. hét körül kell abbahagyni fokozatosan.

A magánorvos annyit írt, fel hogy most vasárnap 12+5hetesen fog elfogyni, ha maradok a mostani alkalmazásnál. Nem mondta, hogy fokozatosan kéne abbahagyni, csak, hogy a 12. hétig kell szedni. Holnap megyek hozzá, igaz a genetikai UH miatt és nem a magánrendelésére, de szerintem rá fogok kérdezni én is, hogy kell-e tovább, vagy hogy legyen.

(A barnázásom két hétig tartott, már rég elmúlt, és a hasfájós része is. Vért nem néztek nekem sem, szóval a hormonszintemről halvány lila gőzük sincs.).

Szerintem hívd fel a dokit és mond meg, hogy elfelejtetted, hogy meddig kell szedned, és most el fog fogyni, de csak 8 hetes vagy. :) Esetleg felírathatod a háziorvossal, ha azt mondja, hogy kell.

2016. dec. 8. 14:58
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Azért nem szabad abbahagyni még, mert ha mesterséges hormon van az elején, a szervezet még kevesebbet termel, mert azt hiszi, van elég. Ez csak a 11 hét UTÁN változik.

Még kihagyni sem szabad 1 darabot, nem hogy abbahagyni.

A vérvétel, amire te gondolsz, az pedig nem is nézi a progeszteront.

Progit külön nézethet az orvosod, de most nem lenne sok értelme, hisz mesterségesen pótolod, senki nem tudja megmondani, mennyi lenne gyógyszer nélkül.

Amúgy a betegtájékoztatóban is le van írva, mikor és hogyan lehet abbahagyni.

Azok alapján, amit írtál, szerintem el kéne gondolkoznod az orvosváltáson.

2016. dec. 8. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!