Hogyan vigyem be a megfelelő vitamint, ha terhességi cukorbeteg vagyok, és nem ehetek elegendő gyümölcsöt? Nem fogok nagyon legyengülni mire szülök?
Terhesvitamin? Az ellen van kifogásod?
Egyébként zöldségekben is van vitamin, jól megválasztva több is.
Amúgy érdekes diéta lehet az, ami 5 helyett (ami az ideális a vércukorszint tartásában), csak 3-szor enged enni.
Szerinted azok, akik egész életükben tartják ezt a diétát folyamatosan gyengülnek? Ez egy egészséges, elengendő tápanyag és vitamintartalmú étrend, de szedhetsz mellé vitamint is.
(Azt azért megjegyezém, hogy nem háromszor, hanem hatszor kellene enni, nem csak egy-két gerezd zöldalma fér bele és ha megfelelően lenne összállítva az étrended, akkor nem fogynál.)
3. terhességem, mindegyiknél cukros lettem.
Menj el diabetológiára, ott kapsz étrendet, és szemmel követik a diétádat.
Főleg fehérjét és zöldségeket ehetsz, nem tartom valószínűnek, hogy vitaminhiányod legyen.
5* kell enni, általában túlsúlyos kismamák esetén ez 1600 kcal és 160 g ch, 30-30-50-20-30 elosztásban.
Az is baromság, hogy egy gerezd alma fér csak bele a diétába.
Egészen biztosan nem dietetikus által összeállított étrendről írsz, így pedig többet ártasz, mint használsz!
A diéta lényege, hogy a vércukorszint egyenletes legyen. Nem kell mártírkodni meg éhezni!
A terhesvitamint akartam irni, most olvasom, hogy te a c-vitamin miatt aggodsz.
C-vitamint tablettaban nem szedhetsz?
En most megneztem a c-vitaminokat, amiket szedunk, de ezek kozul egyikre sincs rairva, hogy diabetesz mellett ne lehetne szedni. Se szemhidrat tartalom. Van ezekben egyaltalan???
Na ez a gaz.... én is GDM-és vagyok. Napi 5x étkezés az előírt, nekem 25-25-60-20-50 a 180g ch diétát kell tartanom. És valóban kell figyelni de pl a köztes étkezésekhez lehet gyümölcsöt enni. Keress fel másik dietetikus. Ez vagy tojt a gondodra vagy hülye hozza.
Üdv
38hkm
Menj egy normális orvoshoz.
Ha budaprsti vagy, ajánlom a Margit khz. diabetológiát.
Nekem az előző terhességemmel hirtelen lett rossz az eredményem egy hosszú hétvége előtti péntek este tudtam meg.
A dokimmal csak levelezni tudtam, azt mondta kedd reggel azonnal diabetológiával indítsak.
Fórumokról tájékozódtam, és onnan vettem az infót, hogy ott a főorvos kismamákat beutaló és időpont nélkül is fogad.
Így is lett. Szépen végiggondozták a várandósságomat.
A napi 3x-i evés nettó hülyeség, hiszen a vércukor szint egy helyben tartása a cél, ha ritkán eszel, nem megoldható.
Meg kell tanulni kik a lassú és mik a gyors szénhidrátok.
Tejet is lehet inni, csak nem reggel stb...
A mostani terhességem 9 hónapját végig diétázom. A dokim így látta jónak.
Ha az ember jól csinálja, akkor nem éhezik és megfelelő ütemben hízik is.
A vitaminokhoz meg annyi, hogy nekem ez a 4. terhességem, és a vérképem és az erőnlétem is most volt a legjobb, amikor végig diétáztam. Terhes vitamint csak az első trimeszterben szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!