Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fáj az derekam! Mit tudok tenni?

Fáj az derekam! Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Mióta kisbabát várok szélesedett a csípőm. Ezzel nincs probléma, hanem az, hogy a keresztcsontom néha annyira fáj, hogy nem tudok menni. Valamint előfordul az is, hogy a combomnál, az izületi vápába mintha becsípődne az ideg, és nem megy a lábmozgatás. Ez főleg éjjel kényelmetlen, mikor fordúlnék, de üvölteni tudnék a fájdalomtól. Igaz, hogy már 29 éves vagyok, ez az első babám,13. héten vagyunk, tehát a csontjaim már beálltak, de szeretnék valami megoldást találni erre. Viszont veszélyeztetett terhesként a tornázás nem megengedett. Köszönöm előre is a hasznos válaszokat!
2008. okt. 6. 10:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia!!!Nekem is volt ugyan ilyen panaszom alig bírtam meg mozdulni ugy fájt.Mondtam az orvosnak és Magne B6-ot ajánlot hogy szedjem napi 3-szor 1-et.És nekem be vált .Probáld szedni hát ha segít,meg beszélj az orvosodal!!!Jo baba várást!!!
2008. okt. 6. 11:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Szedem a MgB6-ot...
2008. okt. 6. 11:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Sajnos nekem alapból ilyen a csípőm. A combtövemnél és csípőmnél sokszor begörcsöl, olyankor annyit tudok tenni, hogy rányújtok. Nem tudok sokáig törökülésben sem ülni ill. terpeszteni sem. Voltam már vele orvosnál, azt mondták, fejlődési rendellenesség, ami néha begyullad. Olyankor fizioterápiás kezelés és jobb. Most 7 hetes vagyok, eddig még nem volt vele baj, de még régen egy ortopédus azt mondta, h. így nem szülhetek természetesen, nem bírná a csípőm.

Próbáld óvatosan mozgatni kifelé (amennyit a veszélyeztetettség enged) és körkörösen és masszírozgasd. Esetleg konzultálj nőgyógyásszal és ortopédussal, hátha tudnak valamit ajánlani.

Boldog babavárást!

2008. okt. 6. 11:47
 4/6 anonim ***** válasza:

szió. én is 29 vagyok, és nekem is kb a 12. hettől kezdett makrancoskodni az éjjeli alvás. Én beszereztem egy jó párnát, és a szopipárnával aludtam. A párom nem orult neki, mert nagy, és néha zörögnek a mikrogyöngyök, de fel tudok venni vele olyan poziciókat, amiben tudok aludni.

Néhány dolog, ami nekem bejott (nem jelenti azt, hogy neked is befog, mások vagyunk, de erdemes kiprobalni)

- bögre meleg tej lefekves előtt

- bal oldalodon aludj (jobboldalt nekem legalabbis van valami, ami miatt nem tudok sokaig)

- ha háton alszol, polcold fel a lábad párnákkal, vagy egy fektettet U alakba hajtott szopiparnaval

Amugy azert is rossz, mert en 10 eve elek egyutt a parommal, és ha egyikunk fordul, akkor automatikusan a masikunk is, mert mindig is jól egymashoz bujva aludtunk, hat ez megszunt, mert nagyon sokszor felebresztettem, ugyhogy most karnyujtasban van :(

ha egyszer megtalalod a poziciot, utana jó lesz, egy ideig, mert mindig abban fekudni sem jó.

én még azt csinalom,ha megteheted, hogy delutan ledőlök a sarokgarniturára, kényelembe teszem magam a szopipárnával, és próbálok sziesztázni valamennyit.

illetve ha a szopiparnara rakod a felhuzott terded jo kozel, akkor a pocid epp hogy hozzaer a parnahoz, nekem még néha az szokott jó lenni.

persze olyan is volt, hogy azt hittem jo, es ha megmozdultam, nyillalt, de errol az erzesrol leirasod alapjan te is tudnal meselni :(

azert remelem tudtam segiteni.

boldog babavárást

2008. okt. 6. 13:56
 5/6 anonim ***** válasza:
szia. próbáld meg a calcium 500 pezsgőtablettát nekem jó volt rá, de a magne b6-ot ne szedd vele együtt, ha keményedik a méhed tőle ne szedd.
2008. okt. 6. 15:37
 6/6 anonim ***** válasza:
napi 1 pezsgőtablettát lehet inni. nekem jó volt prób. ki vagy egyél igyál több tejterméket
2008. okt. 6. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!