24 hetes terhes vok éjjellente rosszul alszom, sokszor felébredek pisilni, és ilyenkor éhes is vagyok. A múlt éjjel kétszer gordúlt elő hogy rosszúl lettem, melegem lett, és szédűltem, csengett a fülem. Ettem csokit, és jobb lett. Járt már így vki?
Lehet ez egy terhességi cukorbetegség jele.
Az orvos nem kért még ppg (étkezés utáni) cukorvizsgálatot, esetleg terheléses cukrot? A lábaid nem dagadnak? A vérnyomásod rendben van? A rosszullétek, a 15 kg hízás, előjelel lehet lábdagadással,emelkedettebb vérnyomással a pre-eclampsiának,ami életveszélyes lehet a mamára és a babára is. Mikor esedékes következő vizit? Ha soká,akkor ne várd meg,menj el hozzá és mondd el neki a panaszaidat!
En 25 hetes vagyok.
Éjjel lehetőleg ne egyél, még ha éhes is vagy. Szoktam én is éhesen kelni éjjel, de megállom, hogy nem eszek.
A fülzúgás nálam is van régóta, vérnyomás, vercukor rendben.
Egy-két hete nálam a szedülés jött elő, alig tudtam felkelni, kellett hozzá néhány perc üldögélés, hogy elmuljon.
Menj mindenképp dokihoz, és részletesen szamolj be a tunetekről.
Viszont életmód váltás sem ártana, ha negteheted. Napi séta a friss levegőn, kismama torna segít a vérkeringésr normálisan tartani, a vizesedést csökkenteni.
Utálom azokat, akik azzal kérkednek, hogy alig hiztak a terhesség alatt, és mindenkit lenéznek, aki meg igen. De 15 kg ennyi időben nagyon sok, hacsak nem voltál extra vékony. Ez is lehet tünet.
Szerintem vizesedsz, ennyit nem szedhetsz fel. Vizsgaltasd ki magad!
Jobbulast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!