24 hetes terhes vagyok, és nagyon durván köhögök, főleg este/éjjel, mi a megoldás?
Végigszedtem egy doboz Augmentint, meg elszopogattam egy doboz valami torok-bogyót, de egyre rosszabb. A háziorvos meg sem vizsgált most másodjára, csak beutalt a fül-orr-gégészetre, ahová legkorábban kedden jutok el. Addig valami megoldást kellene találnom, mert olyan erős köhögő-görcseim vannak, hogy kihányom tőle a vacsorát, a férjem és a gyerek meg nem tudnak aludni tőlem.
Méz meg hársfatea, sós víz, ilyenek nem használnak, most Homeogene9-et szopogatok, de őszintén sok reményt nem fűzök hozzá. Ötlet?
Mézzel óvatosan, nekem terhesség alatt kifejezetten megtiltotta a dokim a fogyasztását fertőzés veszély miatt.
Nálunk köhögéscsillapítónak a legjobban karamellás tea vált be.
Megolvasztod a cukrot, felöntöd vízzel és felforralod aztán bele lógatod a filtert, pár perc várakozás után ízesítheted citrommal. Legjobb csipkebogyó teával a C vitamin miatt, de bármilyen tea jó hozzá.
Köszönöm mindhármótoknak.
A hagymateával már napok óta kacérkodom, de még nem vitt rá a lélek. Na majd most! C-vitamint tolom napi kb 2000 mg-nyit, mellé a terhesvitamin, valaminek csak használnia kell...
Az ágymeleg, pihenés és hasonlóak nem játszanak a másfél évesem miatt, aki újabban nappal sem alszik, tehát ott sem tudok elcsalni egy órás lustálkodást sajna.
Nekem is hasonlók voltak mostanság, valami vírus fertőzött meg, és asztmás is vagyok, a lándzsás útifű köptető, a fehérmályva gyomor és tüdőhurut esetén javallott, ugyanerre jó gyulladáscsökkentőnek a kamilla is. Amikor megfőzöd, be kell szívnia gőzét, aztán meginni, vagy lehet kifejezetten gőzölésre főzni. Nekem ezek úgyahogy használnak. Egyébként meg a tiszta levegőn végzett kardio sportok a tüdőt is megdolgoztatják, az is segít felköpni a lerakódást. Ha nem annyira súlyos hogy ágyban fekszel, mindenképp menj ki legalább sétálni, mert a fertőzött levegőben állandóan ki vagy téve a veszélynek. Ajánlok egy asztmavizsgálatot is, fújás és prick teszt, néha a stressz is kiváltja ezeket a hirtelen tüneteket, vagy egy betegség erősíti fel.
Táplálkozásodra figyelj oda, ne legyenek zsíros, fűszeres ételek benne, csak sóból kicsi. Tejtermékből zsírszegényt fogyassz, c vitamin és vitamnkeverékek kellenek.
Próbálj meg lenyugodni és a légzésed is csendes, lassú legyen, rövid beszívásokkal és hosszú kifújásokkal, ha a köhögési roham rádtör. De általában többször is elvégezheted ezt a légzőgyakorlatot, és nyújthatod a benn és kinntartási időt a légzések közt.
Amikor kevésnek érzed a levegőt, nyilván térj vissza a természetes légzéshez,vagy köhögj ha kell. Naponta többször szellőztessetek, de ne legyél kitéve huzatnak és hideg levegő beszívásának.
Portalanítás, penészirtás ajánlott, légkondiban szűrőcsere.
Egyelőre ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!