Fel kell tépni a sebet (vagy van kevésbé drasztikus megoldás is), ha beleragadt a kötésbe?
Használhatsz HYPEROL nevű tablettát vízben oldva, ennek a hatóanyaga hidrogén peroxid, ezt az oldatot használják a dokik is, ha a géz bele tapad egy sebbe.
Az én esetemben a kötést teljesen átáztatta a vér, így istenesen beletapadt a sebbe és itthoni kötéscserénél kb. négy tablettát szoktam fél liter vízben feloldani, de szerintem esete válogatja.
Észre fogod venni, hogy hat, amikor óvatosan a sebbe tapadt kötésre öntöd/csepegteted, abból, hogy egészen enyhén pezseg, vagy habosodik a felszín.
Ha nem tesz ilyesmit és nem érzed, hogy lazulna a dolog akkor nem elég erős az oldat és több tablettát kell feloldanod ugyanannyi vízben.
Nekem bevált módszer, de nagyon betapadt kötésnél azért hagyni szoktam hadd dolgozzon az oldat olyan 10-20 percet...
A dokik ezt nem szokták kivárni mert ők mindig sietnek, de lényegesen kevésbé fájdalmas vagy zavaró a kötés eltávolítása, ha rendesen hatni hagyjuk az oldatot. ;)
Itt a HYPEROL a neten ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!