Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, hogyan változott a...

Anyukák, hogyan változott a súlyotok? Hogyan álltok/álltatok a szülés utáni alakotokhoz?

Figyelt kérdés

Mennyik voltatok a terhesség előtt? Mennyit híztatok a terhesség alatt? Kívánósak voltatok? Mennyire figyeltetek a terhesség alatt a sportra, diétára? Érdekelt titeket akkor? És utána?

Azóta mi újság? Fogytatok, híztatok? Megvagytok elégedve magatokkal? Van időtök és kedvetek a sporthoz vagy diétához?

Onnan jött ez a kérdés, hogy én 174 cm vagyok 57 kg. Sokan irigykedve néznek rám, hogy ez hogyan lehet. (4 éves a nagyobb, 1 éves a pici)

Azok is akik tudják, hogy heti 5x járok tornázni/edzeni és tudják, hogy az étkezésemre is mindig hangsúlyt fektettem.

(Magammal alapvetően meg vagyok megelégedve, de például soha nem volt olyan széles, nőies csípőm, mint mondjuk Jennifer Lopez-nek, ami szerintem nagyon nőies)

Nekem annyi volt a szerencsém, hogy az edzőm nem hagyta a terhességeim alatt sem, hogy "elengedjem magam". De sok anya annyira tragikusnak éli meg a környezetemben a terhesség alatti hízást, pedig szerintem ha nem lettem volna kontroll alatt, én is simán híztam volna.

Titeket zavar az, hogy híztatok? Vagy ti is gyorsan az eredeti súlyra kerültetek? A környezetemben őszintén szólva azok az anyák, akiket említettem, semmit sem tesznek (belátom, hogy nem mindenkinek van segítsége), de várják a csodát.

2016. nov. 21. 18:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
én ugyanúgy nézek ki mint előtte csak 5 kilóval több vagyok. de ennyi feleslegem volt már amúgy is pár éve.
2016. nov. 21. 20:25
 12/18 anonim ***** válasza:

Mennyik voltatok a terhesség előtt?

Félévvel előtte 160-hoz 45 voltam (betegség, halál, stressz) , majd új munkahely, jó munkahely, eljegyzés, új lakás, boldogság... próbálkozás előtti hónapban már egészséges 53 kg. Elsőre összejött, védőnőnél már 55 voltam az első mérlegelésen.

Mennyit híztatok a terhesség alatt?

72 voltam szülés előtt. 60-nal jöttem ki a kórházból.

Kívánósak voltatok?

Nem. De az első trmieszterben folyton hánytam, csak a sós péksüti maradt meg bennem, így azon éltem.

Mennyire figyeltetek a terhesség alatt a sportra, diétára?

Túlélésre játszottam, de a hányás elmúltával már normálisan étkeztem, de nem a hízástól való félelem miatt. Sportot magasról le..., de előtte is.

Érdekelt titeket akkor?

Nem.

És utána?

Nem.

Azóta mi újság? Fogytatok, híztatok?

Szoptatás alatt híztam 5 kg-t, ami lement utána magától, a 60-at tartom.

Megvagytok elégedve magatokkal?

Igen. Van mellem (előtte nem volt, AA-t hordtam), J. Lo-nál nagyobb hátsóm, tetszem magamnak.

Van időtök és kedvetek a sporthoz vagy diétához?

Időm van, sporthoz kedvem nincs. Egészségesen étkezem.

2016. nov. 21. 20:35
 13/18 anonim ***** válasza:
35%
nem telik edzore es imadok enni :) cserebe jol erzem magam a boromben. 22 kgot hiztam mindket terhessegnel. igen, zabaltam mert az esett jol:) szules utani elso evben minden lement a nagyobbnal, a kicsinel most tartok -7 kgnal, 2 honapos. magamtol tornazom, nem jarok edzoterembe mert nincs ra idom, es oszinten szolva nem is a kedvencem az az atmoszfera pont az olyan stilusu holgyek miatt mint amilyen te vagy kerdezo :) szamomra fontos az eves (ez nem azt jelenti hogy rosszul taplalkozom, mert sajat kertembol fozok) de szeretek nassokat is beiktatni, jokat enni inni a barataimmal es a parommal. en igy vagyok boldog es semmi szuksegem azt firtatnu mas hog csinalja a dietajat vagy hany gyerek utan hany kg...mindig is alacsony voltam, de 53kgal mibdig azt mondtak hogy olyan kis formas vagyok :) en ezt boknak veszem. nem ohajtok rajta valtoztatni :) a sok edzes dieta nem nekem valo. remelem a kerdesre valaszoltam
2016. nov. 21. 21:25
 14/18 anonim ***** válasza:

Én igaz alapból nem voltam/vagyok sovány sőt...

1:80kg kezdtem a terhességem

2:7kg híztam...vagyis 87-tel mentem szülni,74-el jöttem haza 5 nap után.

3:Az első 2hétben nem bántam csak fagyi legyen és töménytelen mennyiségben csoki,de utána semmi kívánóság nem volt

4:Egyáltalán nem érdekelt a sport se a diéta(a családtól nem is lehetett volna mert minden percben azt hallgattam "kóstold meg ne kívánd!) :)

azután sem érdekelt a diéta se a sport és azóta sem.

5:Azóta köszönöm elvagyok kisebb nagyobb hízással,fogyással.Jelenleg hízással.

6:Meg vagyok elégedve magammal...habár lenne mit leadni de ez most a hízás korszakom :)

7:Se időm (munka,gyerek miatt)se kedvem nincs a sporthoz :)

2016. nov. 21. 21:53
 15/18 anonim ***** válasza:
39%
58kg-mal kezdtem, plusz 20kg-mal mentem szülni. Szörnyen éreztem magam, minusz 4!!! kg-mal jöttem ki a kórházból. Utána napi 1 kg ment le, a végén maradt 3. Szoptatás után elkezdtem diétázni és sportolni, most vagyok 53kg, és jobban érzem magam mint valaha (170cm vagyok). Második babával vagyok várandós, 14 hetes, még nincs rajtam plusz kiló, de ennél a terhességnél odafigyelek az étkezésre. Sportolni sajnos hematoma miatt nem tudok, de szülés után újra elkezdem majd.
2016. nov. 22. 10:38
 16/18 anonim ***** válasza:
170 centi magas vagyok, 58 kg voltam terhesseg elott, szulni 80-al mentem. Engem nagyon megviselt hogy ennyit gyarapodtam, de sok mindent nem tudtam tenni, rettenetes kivanos voltam. Sosem voltam nagyetku elotte, kb csak muszajbol ettem, aztan ez a kontrollalhatatlan zabalas ami mindig ramtort eleg rossz volt. Mikor hazakerultem a korhazbol mar 70 kg voltam. 2 honappal szules utan elkezdtem sportolni, szepen mentek le a kilok egeszen 64-ig, amikor egeszsegugyi okok miatt abba kellett hagynom a mozgast, azota stagnalok. Szules utan sokszor pitseredtem el amikor meglattam magam a tukorben :( Most sem vagyok elegedett, hianyzik a csinossagom meg hogy akarmit felvehettem. A csipom szelesebb maradt, es a csaszar miatt kotenyhasam lett. De mar igy egy evvel kesobb turelmesebb vagyok, egeszsegesen etkezem de nem dietazok, jovo honapban visszamegyek dolgozni ahol sokat kell ugralnom, igy abban remenykedek hogy a hatralevo plussz kiloim attol lemennek majd :)
2016. nov. 22. 13:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Viszont ami nagyon tetszik, hogy szep izmos lett a karom a gyerek emelgetesetol, elotte sose volt az! :D (elozo voltam)
2016. nov. 22. 13:57
 18/18 anonim ***** válasza:
hogyan változott a súlyod terhesen? Hogyan álltál a szülés utáni alakodhoz?
2022. jan. 16. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!