Melyik magnézium a legjobb? Vélemény tapasztalat?
11 hetes vagyok. Eddig magne b6-ot szedtem 3x1et a sima kék dobozost. Most a gyógyszertárban csak a magne b6 extra volt a piros dobozos. A gyógyszerész azt mondta hogy elég napi 1 belőle, viszont a betegtájékoztaton napi 2-3 tabletta van írva.
Most melyik a jobb szerintetek? Mennyit szedjek naponta?
Magne b6-az kezdtem, majd melle magnosolvot, most pedig patikai magnézium citricii és magnosolvot is napi szinten szedek. Hat kemenyedesem az nincs azóta.
De jó a székrekedes ellen is!
Üdv
37hkm
Elsővel MagneB6,semmi panaszom nem volt.
Másodikkal MagneB6tal kezdtem,de gondok voltak így a Magnerotot javasolta a dokim.
Harmadikat várom Magnerotot szedek 3-4x1et,ha jobban görcsölök akkor 1 Magnosolv és 1-2Magnerot.
Az itt a fő gond, hogy a különböző magnéziumvegyületeket nem lehet fizikailag, grammra összehasonlítani. Ez egy többdimenziós kérdés, mert a különféle vegyületeknek eltérő egyrészt a magnéziumtartalma, másrészt a biológiai hasznosulása (nem beszélve az esetleges egyéb hatásaikról).
Pl. itt van a MgO (magnézium-oxid), amiben arányában sokkal több a magnézium, mint pl. a Mg3(C6H5O7)2·14H2O-ben (magnézium-citrát). Ellenben amíg az előbbi vegyület rengeteg magnéziumából összesen 4%(!) szívódik fel, az utóbbi "kevés" magnéziumból majdnem az összes: 90%. A legolcsóbb készítményekben persze az előbbi van.
A citráthoz (Jutavit, BioCo) hasonlóan jó felszívódású még az orotát (Magnerot) és a laktát is (MagneB6) - ami amúgy közepes koncentrációjú Mg-vegyületnek számít. Az is eltérő, hogy melyik gyártó mennyi hatóanyagot tesz egyetlen tablettába, ezt is figyelembe kell venni. (Nem egyszerű így az árak összehasonlítása sem.) Említettem még az esetleges "egyéb hatásokat", egyes magnéziumvegyületek pl. jól megmozgatják a beleket... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!