Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elvileg, ha az utolsó meszimtő...

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Figyelt kérdés

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Ő az első babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Köszönöm.

2008. okt. 5. 17:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is.

Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetőbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is később vették le az első kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenőrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelő és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának.

üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)

2008. okt. 5. 17:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó időben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idős vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, ő ugyis akkor születik meg, amikor ő akar.
2008. okt. 5. 19:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétől kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk.

Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy.

És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

2008. okt. 5. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!