Ti váltanátok nőgyógyászt emiatt?
A 200 g kulonbseg nem sok minden. Eleve ez egy kalkulalt adat, megmerik a magzat testreszeit, fejkorfogat, haskorfogat, combcsont, stb es ez alapjan rendel hozza a gep egy sulyt. Nagyon konnyu tulbecsulni a sulyt akkor, ha egy-egy adat nagyobb, mint az ahhoz a hethez tartozo atlag.
Nekem az elso gyereket boven 4 kg feletti szuletesi sulyra tippeltek a 30. hettol folyamatosan. A fejatmero es a combcsont vol mindig 1-2 hettel nagyobb, a tobbinel max par napos elteres volt. Vegul 39 hetesen szuletett, 3700 gramm volt, viszont 60 cm es 37-es fejkorfogattal, tehat hosszu volt es nagyfeju. A hosszahoz kepest nekem vekonykanak tunt, olyan pipaszar labai voltak, hogy rossz volt ranezni. Teny, hogyha bent maradt volna meg a kiirasig, akkor a 4 kg meglett volna, de ugy sem lett volna oriasi.
Ellenben egy baratnom 5700 g-os babat szult. Jart uh-ra, maganorvosa volt, megsem vettek eszre. A pocakja akkora volt 30 hetesen, mint masnak szules elott, de mindig mondta szegenyke, hogy a dokija szerint normal meretu a baba, nincs gond. Vajudott, kitagult, de a babanak mar a feje sem illeszkedett be a szulocsatornaba, igy csaszar lett vegul es jo nagy meglepetes...
Azota en ezeket az ultrahangos mereseket ketkedve fogadom, bar gyanitom, hogy naluk a doki is tevedett. Azert egy majd 6 kilos magzatot mar kulso vizsgalattal, kitapintassal is eszre lehet venni szerintem, nemhogy rendszeres uh mellett...
Én 19 hetes vagyok.Összesen 4kg-t híztam eddig,ebből 2,5kg-t az utóbbi 4hétben.A védőnő lecseszett.
Utána voltam orvosnál.Azt mondta ez tökéletes.
Ez miatt lehet nem cserélném le ha amúgy szakmailag jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!