Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti váltanátok nőgyógyászt emiatt?

Ti váltanátok nőgyógyászt emiatt?

Figyelt kérdés
A nőgyógyászom állandóan a súlyommal piszkál (170/65), most vagyok 32 hetes, eddig 4 kilót híztam. Legutóbb kijelentette, hogy nagy a baba, kezdjek diétázni. Így is alig van étvágyam, még talán kevesebbet is eszek, mint a terhesség előtt. Erre annyit reagált, hogy igazán beláthatnám, mennyivel nehezebb egy nagy babát megszülni, mint egy kicsit és igenis diétázzak, hogy lassabban nőjjön... Magánrendelésre járok egyébként hozzá, de most erősen elgondolkodtam, hogy szükségem van-e minden alkalommal a megjegyzéseire. Volt esetleg köztetetek, aki terhesség végén vagy közvetlenül szülés után váltott orvost?

2016. nov. 15. 13:59
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

A 200 g kulonbseg nem sok minden. Eleve ez egy kalkulalt adat, megmerik a magzat testreszeit, fejkorfogat, haskorfogat, combcsont, stb es ez alapjan rendel hozza a gep egy sulyt. Nagyon konnyu tulbecsulni a sulyt akkor, ha egy-egy adat nagyobb, mint az ahhoz a hethez tartozo atlag.

Nekem az elso gyereket boven 4 kg feletti szuletesi sulyra tippeltek a 30. hettol folyamatosan. A fejatmero es a combcsont vol mindig 1-2 hettel nagyobb, a tobbinel max par napos elteres volt. Vegul 39 hetesen szuletett, 3700 gramm volt, viszont 60 cm es 37-es fejkorfogattal, tehat hosszu volt es nagyfeju. A hosszahoz kepest nekem vekonykanak tunt, olyan pipaszar labai voltak, hogy rossz volt ranezni. Teny, hogyha bent maradt volna meg a kiirasig, akkor a 4 kg meglett volna, de ugy sem lett volna oriasi.

Ellenben egy baratnom 5700 g-os babat szult. Jart uh-ra, maganorvosa volt, megsem vettek eszre. A pocakja akkora volt 30 hetesen, mint masnak szules elott, de mindig mondta szegenyke, hogy a dokija szerint normal meretu a baba, nincs gond. Vajudott, kitagult, de a babanak mar a feje sem illeszkedett be a szulocsatornaba, igy csaszar lett vegul es jo nagy meglepetes...

Azota en ezeket az ultrahangos mereseket ketkedve fogadom, bar gyanitom, hogy naluk a doki is tevedett. Azert egy majd 6 kilos magzatot mar kulso vizsgalattal, kitapintassal is eszre lehet venni szerintem, nemhogy rendszeres uh mellett...

2016. nov. 16. 07:36
 22/22 anonim ***** válasza:

Én 19 hetes vagyok.Összesen 4kg-t híztam eddig,ebből 2,5kg-t az utóbbi 4hétben.A védőnő lecseszett.

Utána voltam orvosnál.Azt mondta ez tökéletes.

Ez miatt lehet nem cserélném le ha amúgy szakmailag jó

2016. nov. 16. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!