9 hetes terhesen hematoma. Tapasztalatok?
Kiderült, hogy a petezsák alsó részén van egy pár miliméteres hematóma. A babával minden oK. Az orvos vérzéscsillapítót írt és fekvést javasolt, majd jövohéten uh.
Akinek volt ilyene, leírnátok a tapasztalataitokat? Mennyire veszélyes?
Köszi a válaszokat!
Utolso! Neked meddig tartott mig felszivodott? 1 hét alatt is feltud? 'Mert ugyebár már jövöhétre vissza vagyok hívva uh-ra.
4-ből 3 terhességemnél volt haematóma. Az egyiknél felszívódott, a másik kettőnél amnionszalag lett belőle. Nem feküdtem, nem is tudtam, hiszen már volt(ak) nagyobb gyereke(i)m. Sőt, a legutóbbival sarló alakú haematómám volt, ami félig körbeölelte a petezsákot, tízszer akkora volt, mint az embrió. És cipekedtem, gyerekeket vittem oviba, suliba, fejlesztésre, tömegközlekedtem, de nem lett semmi baj, megmaradt mindegyik baba. A dokim szerint minden második terhességben van haematóma és 70-80%-ban felszívódik/amnionszalaggá alakul, 15%-ban vérzéssel ürül, és csak 5% körül okoz vetélést (ez akkor van, ha a baba fölött helyezkedik el vagy sarló alakúan körülöleli, mint nálam és nem felszívódással, hanem vérzéssel távozik).
Ha tudsz, akkor ne emelj nehezet és légy minél többet vízszintesben, pláne ha vérzés is jelentkezik.
Köszi a válaszokat. Pihenek, nem emelek nehezet, csak pisilni enni és zuhanyozni kelek föl. Nem vérzek egyébként, csak tegnap előtt volt egy csepp vér. Azóta barna folyás, de nagyon kevés, és mostmár ez is inkább átmegy sárgás-barnásba.
Köszi mindenkinek, remélem hogy minden rendben leez a kisbabámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!