Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhesen 7 kilót...

8 hetes terhesen 7 kilót felszedtem, mi lesz a végéig?

Figyelt kérdés

47 kilóról indultam. Tény, hogy már táppénzen vagyok. Vagyis van időm rendesen enni. De csak 2 hete vagyok itthon még. És máris rámjött 7 kiló. Néha érzem, hogy ez leterhel, nehezen veszek levegőt, Alvás előtt, nyugalmi állapotban heves szívdobogás jön rám, majd elmúlik és alszom.

Figyeljek oda, hogy mit eszem, és próbáljam visszafogni magam? Dokihoz a hét végén kell mennem, addig itt érdeklődnék.

Már nincs hányingerem sem, hányni nem is hánytam :) Volt még valaki, aki pálcika volt terhesség előtt és hirtelen ennyit hízott? :D

2016. nov. 15. 08:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Lehet h amellett vizesedsz. Emlitsd meg a dokinak, a kajával meg csìnjával. Inkabb gyumolcsoket nassolj. A babanak is jobb, mint a sok szemét kaja.:)
2016. nov. 15. 10:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia. 49 kiló voltam évek óta (kb. 20 évig) az utóbbi 1 évben híztam 4 kilót. Kevesebb volt a mozgás a m.helyen,de sportoltam mellette.

És elképzelhető h a kevesebb mozgás meg a rendes evés miatt hizol.

Az első 16 hétben 3 kg-ot híztam. Azóta lelassult az anyagcserét, keveset eszek...

6 hét alatt 1 kg-ot híztam.

22 hkm (magasságom ehhez 163 cm)

2016. nov. 15. 10:12
 13/15 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem viszont ez nagyon sok es indokolatlan hizas meg akkor is, ha vekony voltal, esetleg sovany.

Az elso gyerekkel nekem is sikerult felkapnpm 25 kilot, ebbol kb 15-ot a 20. hetre, 10 hetesen jartam mar 6 kilonal.

Hiaba voltam en sovany elotte, a szervezetemet akkor is durvan leterhelte, hogy a megszokott sulyom felet magamra pakoltam par honap alatt.

En felidotol kaptam eszhez, utana figyeltem oda jobban, gyanitom hogy ezert hiztam utana mar "csak" 10 kilot 20 het alatt ugy, hogy elotte rovidebb ido alatt 15-t.

Az egy dolog, hogy nem is tetszett, komoly onertekelesi problemaim voltak a terhesseg vegere, hogy igy kifordultam magambol.

Az nagyobb baj volt, hogy durva szekrekedesem es rettenetes gyomoregesem volt attol, hogy nem normalisan taplalkoztam, nem ugy, mint terhesseg elott, tobbet ettem, mast ettem, a hizastol nem is mozogtam annyit, felborult az emesztesem teljesen. Az aranyeremet meg sem emlitettem meg, ami soha nem volt, de akkor azt hittem, hogy ezulni sem fogok birni bemenni miatta, annyira fajt.

Fajt a terdem, a hatam, szakadt le a derekam es nem csak a baba miatt, hanem a sok hirtelen sulytobblet miatt.

Mire egy emeletet megmasztam mar lihegtem, elszedultem a lepcsozestol, izzadtam, gyanitom, hogy a szivem sem orult a dolognak tulsagosan.

Akkor persze mindig volt kifogas, utolag lattam, hogy hulyeseget csinaltam magammal, orulhetek, hogy cukros nem lettem, foleg hogy nekem igen nagy eselyem van alapban is a 2-es tipusu diabeteszre.

Igy a masodik terhessegnel mar sokkal tudatosabb voltam. Nem dietaztam, de figyeltem, hogy kb ugy etkezzek ahogy szoktam es mozogjak is, amennyire lehet. 11 kilot hiztam akkor, pedig ugyanolyan sulyrol, nagyon vekonyan indultam.

De en vegig nagyon jol ereztem magam, fitt voltam, se aranyerem vagy szorulasom, se gyomoregesem nem volt, nem fajt se a hatam, se a terdem, semmi. Az elso gyerek is kicsi volt meg, de soha nem okozott gondot futni utana/vele, vagy epp 5 km-t setalni a babakocsival meg 39 hetesen sem.

Egy alom volt az a terhesseg es hidd el, nagy koze volt ahhoz, hogy nem terheltem le a testemet felesleges 10 kilokkal.

Nem baj az, ha rakodik rad is valami, vagy marad rajtad szules utan, ha amugy is elfer rajtad. De nem ilyen tempoban kell annak felmennie, nem a legelejen es nem is 20 kilonyi valami hianyozhat szerintem. Mert ha ilyen tempoban hiznal, akkor a vegere alaphangon meglenne a 30+ kg es abbol bizony szulessel 10 kg megy le csak kb, a tobbi marad...

Amit tudok iavasolni, legalabbis en erre figyeltem: kevesebb szenhidrat (kenyer, teszta, rizs, egyebb koretek), tobb feherje (husok, de pl a turo is remek alternativa).. Zoldseg (minel tobb nyers, de parolt is jo) es gyumolcs mehet boven, a rost miatt kell is, hogy ne legyen szekrekedesed, ami a terhesseg velejaroja, de gyumolcsbol inkabb az alacsonyabb cukortartalmuak, telen az alma es citrusfelek tokeletesek. A gyumolcslevek (100%-os is) csak minimalisan, a rendes gyumolcsot nem helyettesitik, csak a cukrot tolja meg.

Inni elsosorban csak vizet kellene, jo sokat.

Ha egeszseges vagy, nem vagy veszelyeztetett, akkor a mozgas sem art. Nem most kell elkezdeni kemenyen edzeni, de egy napi par kilometeres temposabb seta siman birhato ilyenkor is es ingyen van.

Persze ez a te dontesed, ha neked igy jo, akkor az szuper, de en a magam boren tanultam meg, hogy ez igy nem egeszseges.

2016. nov. 15. 11:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is nagyon sok ez, még akkor is ha most vagy normális súlyban. Az első trimeszterben alapból nem is indokolt a hízás, pláne nem ilyen mértékben.

Az hogy nem dolgozol, van időd rendesen enni, plusz alacsony súlyról is indultál indokolhatja, hogy már így az elején hízol, de ez akkor is sok ennyi idő alatt. Mindenképp említsd meg a dokinak, meg nem ártana kicsit jobban figyelni az étkezésre. Kerülni a cukrot, csökkenteni a szénhidrát bevitelt.

Én 43 kg-mal lettem terhes, a 2. trimesztertől voltam otthon, többet is ettem, meg is indult a súlygyarapodás, de közel sem ilyen mértékben, 23-24 hetesen lehettem +7kg-nál.

Szóval nem árt ha mostantól figyeled, mert ha nem normalizálódik, kellene kivizsgálás.

Pl. munkatársamnak a terhesség alatt jött elő pajzsmirigy alul működés, és vagy 40kg-ot hízott. Nem vizsgálták ki, csak leszúrták, hogy ne zabáljon annyit, hiába mondta, hogy pedig alig eszik. :/

Nem ijesztgetni akarlak, lehet nincs baj, és szépen lelassul a dolog, de figyelni kell.

2016. nov. 15. 13:30
 15/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok :) ha még jár erre valaki... azóta már fél éves a babóm, minden rendben volt a terhesség alatt :) 73 kilóval mentem szülni, de pocakom alig volt, mégis benne volt egy 3240 grammos csomag 52 cm el :)

Nem voltam vizes és még csak meg sem repedt a bőröm sem :) Nagyon szerencsés alkat vagyok :)

Szülés után 2 hónappal már csak 55 kiló voltam, és azóta is 50-52 kiló között mozgok, de kiderült, hogy szülés után PM alulműködésem lett.

2017. dec. 29. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!