Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhes vagyok mire vagyok...

Ha terhes vagyok mire vagyok jogosult ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Pozitív lett a tesztem.

Örülök neki, de nem így terveztem még. 8 hónapos munkaviszonyom van és pont 3 hete váltottam munkahelyet ahol még határozott 3 hónap próbaidőn vagyok.

Ráadásul itt újra 3 hónap után csak egy ujabb 3 hónapot hosszabitanak.( ha kiderűlne, hogy terhes vagyok akkor kirughatnak) Szóval..jelen esetben milyen lehetőségeim vannak?

2016. nov. 9. 20:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
35%

Mit kell átgondolni??? Mióta divat az, hogy a nők a munkát tartják előbre a gyerekvállalásnál??? Nem vagyok ősasszony típus, és belátom, hogy ha apuka nem tudja eltartani a családot (ami nehéz) akkor a nőnek dolgoznia kell.

De pofátlanságnak tartom, hogy a kérdezőnek azért kell itt stresszelnie, mert a munkaadó rohadtul nem korrekt, mert bárki bármit mond, ez nem az!!! Igenis tegyen meg mindent, táppénz munkanélküli stb... Nehogy már ő legyen a meggondolatlan, meg a "szemét" aki kihasználja a szegény munkaadót!!!

És nekem az is gyomorforgató, hogy egyáltalán felmerült az abortusz egy ilyen kérdésben....

De én vagyok az ellenvélemény... Kell az is a tisztánlátáshoz...

2016. nov. 11. 10:21
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

Nézd, nem kötelező átgondolni.Lehet gyesre is szülni, semmi baj nincs azzal, ha apuci keresete is elég a megélhetésükhöz. Csak akkor meg nemjen itt a sírás, hogy nem jogosult semmilyen magasabb juttatásra, meg mit lehet ellene tenni. Ennyi.

Mondjuk annyira azért nem szerencsés a férfi keresetére támaszkodni, vele is történhet bármi, szét is mehetnek, aztán majd akkor kell hírtelen valamit tenni. Na mindegy.

Tény, hogy ez a munkáltató inkorrekt a 3 hós szerződésekkel, valszeg pont a kismamákat akarja ezzel kiszűrni. De pont az ilyen nők miatt van, akik eleve terhesen váltanak munkahelyet, titkolják, majd a próbaidő után lelépnek szülni.... Ez ugyanilyen inkorrektség. Aztán csodálkozunk hogy a munkáltatók nem akarnak aktív korban (gyermekvállalás szempontjából) lévő nőket alkalmazni, meg határozott szerződésekkel élnek. Most a kérdező pont kifogta, ugyanolyan inkorrekt a munkahelye, mint amilyen ő lenne velük. Nem sajnálom kicsit sem.

2016. nov. 11. 12:01
 13/19 anonim ***** válasza:
#11: A boltban mivel fizet az, aki a gyereket előbbre valónak tartja a munkánál? Szaros pelenkával?
2016. nov. 11. 13:03
 14/19 anonim ***** válasza:

"Mit kell átgondolni??? Mióta divat az, hogy a nők a munkát tartják előbre a gyerekvállalásnál??? "

Amióta a pénzből élünk... Arra nem szerencsés támaszkodni, hogy majd az apa eltartja a családot. Ez már nem az a világ.

2016. nov. 11. 14:03
 15/19 anonim ***** válasza:

65%-os válaszoló jobb lenne ha te nem adnál tanácsit mert baromságokat mondasz...

A kérdezőnek innen nem lesz csed meg gyed mert a szülés napján kizárt hogy biztosított legyen. Se táppénz se munkanélküli nem segít rajta mert vagy nincs elég ledolgozott ideje azokhoz sem..

2016. nov. 11. 14:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Én nem fogok ezen vitatkozni, ismerem a többség álláspontját, tudom hogy ez manapság nem fog változni, senkit nem akarok meggyőzni, engem sem lehet.

Az hogy egy ilyen kérdésnél ez a reakció engem mélységesen elszomorít.

Úgy gondolom a kedves kérdezőnek sem árt ha hall egy ilyen véleményt is, Ő maga írta, hogy bár nem így tervezte örül a terhességének. Akkor nincs mit tenni, meg kell próbálni mindent, ha nem sikerül akkor meg abból élni ami van.

2016. nov. 11. 16:50
 17/19 A kérdező kommentje:

12

Ez egy gyári munka, ahol alapból alig birja az ember pár hónapig.

Remélem nem rám értetted az ' ilyen nők miatt van próba idő' mert elmondom, hogy nem tudtam hogy terhes vagyok vagy leszek amikor váltottam.( és még nincs is megerősitve, hogy az vagyok, mert más is jelezhet pozitívat.

A lehetőségek azért érdekelnek, mert ne mond hogy más , ha vannak lehetőségei akkor nem használná ki.

2016. nov. 11. 17:45
 18/19 anonim ***** válasza:
27%

egy év biztosítási idő után jár csed, gyed! ha kiderül hogy terhes vagy nem rúghatnak ki, mivel véd a felmondási tilalom, azt megtehetik, hogy nem hosszabbítják a szerződést, ezért lenne érdemes még egy darabig titokban tartani. Munkanélkülire majd még el tudsz menni, ha a tp már nem jár mert nincs munkaszerződés.

Egyébként meg privát vélemény de ha gyereket vár/nevel valaki akkor nem az az elsődleges hogy a munkáltatóval korrekt legyen, hanem hogy a családja az adott szituációban a lehető legjobban járjon. Én is elmentem anno pl.: táppénzre mert az egyik munkaszerződésem ahol csak megbízásim volt lejárt, nem akartam onnantól már több tízezer forintért kevesebbért dolgozni, hogy aztán később meg ha már egyébként is el kell jönni akkor még kevesebb legyen a tp, gyed, csed stb... Most kapok annyit táppénzen mintha a megbízási szerződéses munkám nélkül dolgoznék, na akkor már inkább itthon vagyok.

2016. nov. 12. 20:40
 19/19 Anivagyok válasza:
Saját magamból kiindulva tudom nem olyan egyszerű.... Az én helyzetem más és mégis hasonló. 2010 majus ota dolgozom Folyamatosan egy évig próbálkoztunk már a babával. Munkát kellett váltanom s szept. 1el kezdtem az új munkahelyemen aug. 15 fogant a babó. 1000000% hogy a munkát szarom le egy év próbálkozás után. Majd elvetetem csak mert rosszul jött ki a lépés??? Atyám...
2016. nov. 13. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!