Ha terhes vagyok mire vagyok jogosult ebben az esetben?
Pozitív lett a tesztem.
Örülök neki, de nem így terveztem még. 8 hónapos munkaviszonyom van és pont 3 hete váltottam munkahelyet ahol még határozott 3 hónap próbaidőn vagyok.
Ráadásul itt újra 3 hónap után csak egy ujabb 3 hónapot hosszabitanak.( ha kiderűlne, hogy terhes vagyok akkor kirughatnak) Szóval..jelen esetben milyen lehetőségeim vannak?
1. megtartod és nem lesz munkád
2. elveteted és lesz munkát -> később, mikor már határozatlan idejű a szerződésed, akkor vállaltok gyereket.
Nézd, fel kellett volna függeszteni addig a projektet, amíg váltasz, és nem tuti a munkahely, illetve inkább egy olyat keresni, ahol nem 3 havonta szerződtetnek...
Így most tényleg nem tudsz mit tenni, mégha titkolod is egy ideig, akkor is mivel csak 3 hónapra szól egy új szerződés, szóval nem leszel biztosított a szüléskor.
Még a munkanélkülivel sem tudsz trükközni.
Annyira viszont nincs vész, mert csak a csed időszakot kell átvészelnetek a gyessel, a gyedet már az apa is megigényelheti munka mellett, amennyiben jogosult rá.
És a táppénz nem véd a lejárt szerződés ellen...
Kirúgni igaz nem rúghatnak ki, de ha a szerződés jár le, azon a táppénz nem változtat.
Csak az a 2 lehetőség van amit a másidik válaszoló irt.
Ezt nem csináltad túl okosan, ez a 3 havonta hosszabbítgatós munkahely a lehető legrosszabb lehetőség, ez csak arra jó hogy kirúghassák a terhes nőket anèlkül hogy tp hozzájarulást vagy visszatérve végkielégitést,szabi megváltást kelljen fizetniüj...
Még annak nézz utána hogy egyéni vállalkozóival lehet trükközni, kiváltod, elmész táppénzre és lehet igy még lesz valami juttatásod talán. Keress egy tb szakértőt. A munkahelyedtől ne várj semmit...
Nem vagytok túl kedvesek azért ez nem olyan nagy bűn... Megesik az ilyen... Vezesse el???? Azért ez elég átgondolatlan tanács. Mire fel dobálózik bárki ilyennel???
8 hónapod van, még négyet kell valahogy kibírni, és biztosított leszel. Ha meg nem jön össze jócskán meghúzzátok a nadrágszíjat, mert akkor csak gyest fogsz kapni 25000 körül, meg családi pótlékot egy gyereknél 10000 körül van, nem tudom pontosan.
Ne stresszelj, inkább élvezd a terhességet!!!
Amúgy lehet hogy félreértelmeztem, de ha ezt a három hónapot kibírod és hosszabítanak, akkor nyert ügyed van.
Én nem sajnálnám a munkaadót, nekem ez a próbaidő hosszabbítgatás egyáltalán nem korrekt...
Gratulálok a babához, sok sikert!
Ez nem kedvesség kérdése. Jobban át kellett volna gondolni ezt a gyermek vállalást ebben a helyzetben. Azt meg senki nem mondta, hogy vetesse el, csak egy lehetőségként felvetette valaki, de ennyi.
És nem, nincs nyert ügye attól, hogy hosszabbítanak még 3 hónapot. Igaz, hogy azzal a minimális 1 éve meglesz, de a gyed másik feltétele, hogy szüléskor is biztosítottnak kell lenni. Addigra meg le fog járni újra a szerződése, és akkor már tuti nem hosszabbítanak. Max ha jól időzíti, akkor a munkanélkülivel tud esetleg mahinálni, és minimálbér után kaphat ellátást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!