Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes vagyok, és már 4-5...

7 hetes vagyok, és már 4-5 napja görcsöl a fejem, mit szedhetek? És hogy ne legyek álmos?

Figyelt kérdés
7 hetes terhes vagyok, még suliba járom. Utolsó éves bölcsész vagyok, de van úgy, hogy nem tudok be menni az egyetemre, mert fáj a fejem és csak aludnék. Mit tehetek ellene? Előre is köszönöm.
2007. nov. 17. 17:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az álmosság a terhesség velejárója ez ellen semmit nem tehetsz,az első trimeszter végéig meg szokott szűnni ez a tünet.

A fejfájásra nekem algopirint engedélyezett a doki,de csak végső esetben alkalmazd!

2007. nov. 17. 18:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót. Sokkal jobban szenvedtek mind a ketten, ha nem teszed meg. Senkinek semmi baja nem lesz tőle. A lényeg, hogy ne vidd túlzásba! Az alvásigényem nekem még most sem szűnik (9 hetes vagyok) de én élvezem. Muszály pihenned sokat, mert őnagysága azt akarja... Jó babavárást!
2007. nov. 17. 19:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, hogy ellenkezem, de orvos tudta nélkül szerintem ne vegyél be semmit. Annyira egyedi reakciók lehetnek, hogy én biztos megkérdezném, vagy legalább a gyógyszerészt. Én terhesen még arra is figyeltem, hogy mit kenek magamra, minden felszívódik. Most jönnek-mennek a frontok, el fog múlni a fejfájás. Inkább pihenj és ne stresszelj sokat, az jobban árt! Az egyetemen halasztani is lehet, ha épp úgy alakul! Nem éri meg...
2007. nov. 17. 20:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nos,én másodéves vagyok.Amikor nekem volt ez a problémám,akkor én majd egy hétig ki sem mozdultam otthonról.Fejfájásra csak a rengeteg folyadékot tudom ajánlani.Illetve a zeller,meg a szőlőmagolaj emeli a vérnyomást egy kicsit,és akkor nem fogsz szédelegni annyira.

13hetes kismama

2007. nov. 17. 21:01
 5/6 anonim ***** válasza:

A gyógyszer helyett én is inkább a sok folyadékot javaslom, hatékony!!

Amúgy a fejfájás is velejárója a terhességnek, nemrég olvastam. Nekem is fájogat, de nem elviselhetetlenül.

A gyógyszerről megoszlik a vélemény, de alkalmankénti algopirynt meg szoktak engedni. Egyeztess dokiddal.

A pihenést sajna nem tudod elkerülni, barátnőm ezért maradt ki a suliból, nem bírt felkelni délig...Nekem is elmarad tavasszal a diplomám a szülés miatt. Fontold meg melyik fontosabb, melyik éri meg jobban, a baba vagy a diploma. 1-2 félév halasztás nem a világ vége, én is rákényszerülök.

vigyázz magatokra!!:-)

2007. nov. 17. 22:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Én mindig nagyon fejfájós voltam. Amikor terhes lettem, nem akartam gyógyszert bevenni, ezért homeopátiás golyócskákat szedtem, nekem az "atropa belladonna 15 ch"-s vált be. Ettől biztos, hogy nem lesz baja a babának.

Végszükség esetén az algopyrint javasolták, de csak akkor vettem be, amikor szinte "fetrengtem" a fájdalomtól

2007. nov. 19. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!