Rosz anya vagyok/leszek mert nem ujjongok a terhessegemtol?
Azt megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?
Reméljük, hogy ez az érzés majd átalakul.
Ha később sem változik a dolog, érdemes egy orvossal beszélned erről, mert átmehet depresszióba is ez az állapot, és az se nem neked se a babának nem lesz jó!
Olyan nincs, hogy megvan a protokoll, hogy mit kell érezned. Sok anya teljesen boldog a gyerekvárás alatt, tervezi a jövőt, stb... Aztán megjön a baba és idegbeteg lesz, alig bírja elviselni és ezen az oldalon ír ki kérdéseket, hogy "nem bírj, szenved, stb..."
Nem gondolom, hogy ettől most rossz vagy. Ha majd meglesz a gyerek és semmilyen érzéseid nem lesznek (ez kizárt) akkor már gondok lesznek. De szerintem amint meglátod, megfogod, együtt átélitek a szülést, és az azt követő időszakot, semmi ilyesmi nem lesz, nyugodj meg!
A fenét! Én sem ujjongtam, nem éreztem semmi kötődést, pedig hatszor voltam ultrahangon a terhesség alatt. Mikor már éreztem, hogy mozog, akkor KEZDTEM érezni, hogy igen, itt a babám, anya leszek, jaj de jó. De ez sem egyenletesen, hanem hullámzóan. Még a pocakom növekedésével is csak kövér bálnának éreztem magam, nem várandós nőnek. Mikor megszületett és a hasamra tették, akkor hirtelen kaptam egy kisebb sokkot, bőgtem, simogattam, ordítoztam, hogy Úristen, anya vagyok, Nóri, én vagyok az édesanyád, nagyon szeretlek. Akkor hirtelen rám zúdult mindaz, ami másnál 9 hónap alatt, fokozatosan alakul ki. Hiába volt tervezett a terhességem, hiába vágytam őrülten gyerekre, egyszerűen másként érzek, mint a többi kismama. Nem vagyunk egyformák. Biztos vagyok benne, hogy legkésőbb a baba születésekor megrohannak az anyai érzések.
Egy négyéves kislány anyukája
Ugyanígy vagyok, missed ab után sikeres terhesség.
19 hetes vagyok, és most merem elhinni, hogy jo eséllyel meg fog születni a fiam. Igaz, volt most is probléma a cvs után.
Aztán elgondolkoztam, hogy mit kapott szegény baba eddig tőlem. Eleinte nem mertem elhinni, féltem a veteléstől.
Aztán izgultam a cvs miatt, aztán az eredmény miatt.
Nem olyan egyszerű túllépni a vetelesen, még ha azt is hiszed, tul vagy rajta. Elveszi tőlünk azt a hitet, hogy nem lesz semmi baj. Így sajnos nehéz felhőtlenül örülni a babának.
Jobb lesz, ha majd érzed a mozgását.
Ettől nem vagy rossz anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!