Lázcsillapító terhesség alatt?
Figyelt kérdés
6hetes terhes vagyok, 2 napja megvagyok fázva. Tegnap hőemelkedésem volt, bevettem egy lázcsillapitót. Gondot jelenthet?2016. okt. 13. 11:01
1/6 anonim válasza:
Nem hinnem.En kerdeztem a dokim Algopyrin t,Algoflext,Rudophent lehet.
2/6 anonim válasza:
Elvileg nem, bár attól függ mit vettél be. A paracetamol tartalmú lázcsillapítókat lehet szedni, de azt is magas láz esetén, mert az káros a magzatra nézve. Hőemelkedésre még nem szokták javasolni.
3/6 A kérdező kommentje:
Remélem hogy nem!! Panalgorint vettem be egyébként!
2016. okt. 13. 11:08
4/6 anonim válasza:
Legközelebb egy gyógyszer beszedése előtt érdeklődj, bár az interneten magad is megnézhetted volna...
Különösen az első trimeszter nagyon érzékeny.
Hőemelkedésre egyébként is kér beszedni bármit is.
A babára nézve egyedül a tartósan 38 feletti láz jelenthet veszélyt.
Remélhetőleg egy darab beszedése nem okozott semmi gondot, de legközelebb előre gondolkodj...
Sok pihenés, tea, ha kell, hűtőfürdőt is alkalmazhatsz.
Jobbulást!
5/6 anonim válasza:
Az orvosom nekem a Panadolt ajánlotta. Igaz nekem fejfájásra mondta. Mert volt egy időszak mikor rettenetesen fájt. De akkor is már csak akkor vettem be ha semmi nem használt. Először inkább hideg vízzel borogattam a fejem. Így eddig mindössze 1 szemet vettem be 2 hete. Én a helyedben is a legutolsó helyre raknám a gyógyszert máskor,mikor már más nem használ,akkor is csak az első trimeszter után vennék be. 14hkm
6/6 nünü87 válasza:
Panadol. De abból is csak a sima panadolt mert a panadol extrára rá van írva hogy terhesség ill szoptatás alatt nem ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!