Gyógyszerszedés terhesség alatt?
Figyelt kérdés
Kiderült hogy 4hetes kismama vagyok a gondom az hogy eddig olyan gyógyszert szedtem a gyomromra amit terheség alatt tilos!Aggodom hogy nem lesz e baja a babának volt valaki hasonló helyzettben?2016. okt. 7. 14:12
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem fog gondot okozni, és gondolom rögtön abbahagytad amint kiderült, hogy terhes vagy. Csak,hogy megnyugtassalak, volt egy ismerősöm aki a terhessége előtt rendszeresen nyugtatót szedett, amikor terhes lett próbálta lerakni de nagyon ki volt tőle, az orvos pedig közölte vele, hogy szedje nyugodtan tovább, csökkentse a mennyiséget, de nem muszáj leraknia, ha neki attól jobb.
2/7 anonim válasza:
Konkrétan melyik hatóanyagról van szó, és milyen dózisban?
3/7 A kérdező kommentje:
Rabeman 20mg ezt szedtem a gyomromra túl sok sav miatt,és azt mondta a nőgyógyász hogy ha az van írva a beteg tájékoztatóra hogy nem lehet terheség alatt akkor ne szedjem!
2016. okt. 7. 14:58
4/7 anonim válasza:
Nem szedheted, ugyanúgy mint pl Famotidin hatóanyagú gyógyszert sem. Én azt javaslom, hogy próbáld az étrended alakítani, akár dietetikus segítségével. Terhesség alatt a protonpumpa-gátlókkal ellentétben szedhetőek savlekötők. Pl. Rennie, vagy Acido-Git. De ezekkel is óvatosan kell bánni. Én terhesség ideje alatti szedésre inkább utóbbit javaslom, előbbi magas Ca tartalma miatt. De mindenképpen szigorú orvosi felügyelet mellett szedj bármilyen gyógyszert a terhesség ideje alatt (is)!
5/7 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem szedhetem viszont szedtem 4 hétig nem lesz baja a babának?
2016. okt. 7. 16:45
6/7 anonim válasza:
Véleményem szerint elhanyagolható annak a valószínűsége, hogy ettől valami baja lesz a babának.
7/7 anonim válasza:
Továbbá javaslom az alábbi cikk elolvasását:
valamint azt, hogy megbízhatatlan forrásból származó információkat ne vegyél komolyan, mert az interneten mindent, és mindennek az ellenkezőjét is írják.
Általam idézett cikk hiteles forrásnak tekinthető, mivel:
"The New England Journal of Medicine (NEJM) is a weekly medical journal published by the Massachusetts Medical Society. It is among the most prestigious peer-reviewed medical journals[1] as well as the oldest continuously published one."
Nem Blikk, vagy valami no-name bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!