Ha nyitva van a méhszájam és fertőzésem van mi baja lehet a babának?
A magzatburok védi a babát, tehát nem direktbe kapja, de nyilván ki kellene kezelni.
Nyilván ha vészhelyzet lenne, akkor azt mondja, hogy menj az ügyeletre, de vészhelyzet azért nincs.
Jobb lenne ügyeletre menni. Nem mindegy, hogy hogyan van nyitva, ha csak a külső, az nem vészes. Nekem 24 hetesen kinyílt a belső is, onnan nem volt visszaút, kórházba kerültem, másnap beindult a szülés. Az orvosom azt mondta, ha nem is indult volna be a szülés, akkor is pár héten belül felszálló fertőzés miatt magától megrepedt volna a burok, szóval "rendes időig" akkor se húztuk volna ki, legjobb esetben is extrém koraszülött lett volna.
A leírásodból nekem úgy tűnik, hogy neked csak a külső nyílott ki, ha nem így lenne, nyilván kórházban feküdnél. De így sem lenne szabad hétfőig várni, szerdán, legkésőbb csütörtökön ügyeletre kellett volna menni nyitott méhszájjal + fertőzéssel. Simán okozhat koraszülést. Még azért egy bő hónapot jó lenne bent tartani a picit.
Akkor annyira valóban nem kell rohanni, gondolom ezért mondta a dokid is hogy hétfőn menj.
Igen veszélyes ilyenkor a fertőzés mert koraszülést okozhat. Persze erre akkor nagy az esély ha nyitva van a méhszàj. Neked szerencsére zàrt a belső,ez a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!