Először másik orvos nézet ő nézte meg a súlyát, de a köldökzsinór áramlással szenvedett kb fél óráig. Utána hívta az orvosom aki azt mondta hogy tökéletes és mondta hogy két hét múlva újra megnézi és a súlyát is hogy ne legyen lemaradva. Egy kicsit aggódom.
2016. szept. 21. 11:00
4/9 anonim válasza:
30 hetesen 1319 gramm az átlag, amit a második válaszoló írt, az olyan 33 hetes méret, az ő babája nagyobb az átlagnál, a tiéd teljesen átlagos. Szerintem nincs miért aggódnod, nekem pl. nem szokott a dokim súlyt becsülni, mert nincs jelentősége. Akkor se lenne baj, ha 1-2 héttel kisebb lenne mint az átlag. Az én kisfiam is 3 kiló alatt maradt 40+0-ra, most nyolc hónapos, kereken megtriplázta már a súlyát, pedig az elején a születési súlyát is alig akarta hetek alatt visszahozni. :) Igazi bivalyerős kis szobatank, szóval akkor se történik semmi, ha a te babád se születik pufókának. De mondom, tök átlag a mérete a heteihez!
2016. szept. 21. 11:39
5/9 anonim válasza:
Igen, kicsit kicsi a korához képest.
Nekem 31 hetesen saccolták 1500 g-ra, és keveselték ,mert az átlag akkor már 1800g körül van. El is küldött külön vizsgálatra, néztek áramlást, az is rendben volt, a méhlepény is szép volt, egyáltalán nem volt meszesedés, babánál se láttak semmit, csak hogy kissé el van maradva. Utána még jobban nőtt a különbség, mert 38 hétre, csak 2100g-mal született. De egyébként egészséges. és másik gyermekem is hasonlóan aprónak született.
Ne ijedj meg, nem feltétlenül van gond, lehet, hogy csak kisebb lesz az átlagnál, de azért figyeljenek rá.
2016. szept. 21. 11:45
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Talán az is sokat számít hogy pont aznap volt kereken 30 hét.
2016. szept. 21. 12:05
7/9 anonim válasza:
Eszerint a kalkulátor szerint teljesen oké.
És ne felejtsük el, hogy a súly minden esetben csak becslés...
Ez csak becslés. Első lányomat 1500 grammra becsülték 30 hetesen (és 3030 grammal született).
Amúgy sem számít kevésnek, gondolj arra, hogy a 32. és a 40. hét között megduplázzák a súlyukat a babák (ha ezt nézzük, a Tiéd simán 3 kiló feletti lehet majd)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!