Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek született 6 ujjal a...

Kinek született 6 ujjal a babája? Polidaktilia

Figyelt kérdés
A 12. Heti UH-on, ahova mentem Down szuresre es egyben uh-ra, a baba bal kezen a kisujj mellett egy fityego bordarabot lattunk. Elvileg meg nem csontosodott, de a szonografus holgy mondta, hogy azba 6. ujja... A csaladban sohasem fordult elo ilyen!! Volt valakinek ilyen? Szules utan rogton megmutottek? Egyeb baja nem volt a babanak? Annyira ketsegbe vagyok esve, vagy csalodott vagyok, vagy csak rosszul esik... nem is tudom..

#ultrahang #magzat #12. hét #Polidaktilia #6ujj
2016. szept. 13. 19:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Ne vegyél mindent biztosra. Lehet nem látta pontosan, vagy csak tippelt, esetleg másvalamit nézett a 6. ujjának. Még nem biztos semmi, az is lehetséges, hogy a következő ultrahangon már nem is látják. De ha mégis 6 ujjal születne akkor is minden rendben van. El lehet távolítani műtétileg, ha jól vagyok tájékozódva, még csecsemőkorban. Ettől ő ugyan olyan teljes értékű ember, nem hiányzik semmije, semmiben nem szenved hiányt. Nyugodj meg picit, túlaggódod, egészséges, ez a lényeg. Megvan keze, lába! Most mit tesz neki az a plusz ujj? :)
2016. szept. 13. 19:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, hogy irtal! Csak olyan rosszul esett ez a hir... Soha nem gondoltam, hogy ilyen is lehet... De remelem, hogy max ennyi lesz a legnagyobb baja, semmi mas. Mert a tarkoredo es mindenfele meret es aramlas tokeletes volt. Most varjuk a down teszt eredmenyet remelem, az is jo lesz.
2016. szept. 13. 19:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj , ez legyen a legnagyobb baj és igaza van az első válaszolonak nem biztos h ott van bármi is simán elnézhettek valamit, persze biztos aggódsz minden anya ezt teszi jobb esetben de nem szabad idegeskedni megérzi a babód. Jó baba várást
2016. szept. 13. 19:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek 6 újjú embert. De neki is csak volt 6 újja. Még csecsemőkorban leműtöttèk, pici vágás van a helyén, meg minimálisan deformált a tenyér rész, mert ahol a 6ik újj volt, ott picit szélesebb. Ő nem emlékszik rá. Semmi hátrànya nincs/nem volt
2016. szept. 13. 19:25
 5/11 anonim ***** válasza:
27%
Táltosnak születik. Nekik volt 6 ujjuk. Amúgy le lehet műteni.
2016. szept. 13. 19:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát, ennél nagyobb baja sose legyen...
2016. szept. 13. 20:35
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Az én kisfiam 6 ujjal született. A jobb hüvelykujja mellett volt még egy kisebb ujjacska pluszban. Nem is vették észre rögtön, ráhúzták a kis kesztyűt és én döbbentem meg rajta másnap a kórházban. Gondolhatod h lesokkolt! Megvizsgálták és azt mondták kb. fél évesen vigyük vissza a sebészetre. 8 hónaposan leműtötték neki, 2 napot voltunk a kórházban. Én nagyon izgultam, neki meg se kottyant! Azóta csak egy halvány kis heg van a helyén. Szóval ha mégis 6 ujjal születik a babád, akkor sem kell kétségbe esni, fel a fejjel! ;)
2016. szept. 13. 22:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem 6volt de csont nelkuli, lemutottèk 3honapos korom utan. SemmI nem latszik
2016. szept. 13. 23:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Orulok, ha nektek ilyen szepen megcsinaltak! Remelem, ha ugy alakul, akkor nekunk is szep, esztetikus marad a keze. Azert is bant ennyire, mert kislanyunk fog szuletni. Meg egyebkent sem szeretnem, hogy kesobb emiatt csufoljak.
2016. szept. 14. 07:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Leműtik :) es szep lesz
2016. szept. 14. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!