A 20. héten mekkora volt a születendő babád súlya?
Az elsonel valamit beneztek. 27-28. het korul vannak az babak 1 kg korul. Nyilvan ez elegge valtozo. De egy 20 hetes baba nincs 1 kg, ez biztos.
18+2 naposan voltam utoljara, akkor volt 230 gramm, ebbol gondolom nem annyira tudsz kiindulni. Holnap megyek uhra megint, 20+6 leszek, mindenkepp megirom, hogy mit mondtak.
Nem tudom mihez van erre égető szükséged.
Én a negyedik babámmal vagyok terhes, és a tapasztalat azt mondja, hogy totálisan mellé fognak ezekkel a mérés utáni becslésekkel.
Egyik babámmal több mint fél kilót tévedtek az utolsó UH-hoz képest.
Akkor mondta a szülésznő, hogy fél kilós tévedés teljesen átlagos, de egy kilós tévedésre is volt már példa.
Ami nem is meglepő, hiszen ha megnézel két gyereket vagy felnőttet, akiknek egyforma a combcsont hossza, és egy idősek, messze nem biztos hogy azonos a súlyuk.
Nyilván a példám sántít, mert méhen belül még hasonlóbb a fejlődésük, és rövidebb ideje is tart, de a genetika meg egyéb tényezők elég meghatározóak. (Pl. diabéteszes-e a kismama stb.) Méhen belül pedig a zsírszövet mennyiségét nem igazán tudják mérni...
Itt találsz egy táblázatot, ahol nagyjából adatokat találsz, de oda is van írva, hogy ez csak kb...
igen bocsi, nem ők én néztem be!!
a 28 héten volt 980 gramm!
Nem lehet hogy a dokid egy "őskövület"?
Már sok éve megcáfolták azt a tényt, hogy a terhesvitamintól nagy lenne a magzat súlya.
A vitamint sem a "babának szeded", hanem magadnak.
Egy baba minden számára szükséges anyagot elszipkáz az anya szervezetéből, amire szüksége van (mint egy kis parazita), és ha valamiből nincs elég, akkor az anyánál lesz/lehet hiánybetegség.
Inkább az a kérdés, hogy a Te értékeid rendben vannak-e, ez a vérvételeknél kiderül.
Ha nincs hiányod ásványi anyagokban és egyébként is kiegyensúlyozottan táplálkozol, akkor valószínűleg nincs szükséged vitaminra sem.
21 hetesen 460 g-ra becsultek, 3800 g-mal szuletett a 39. heten. (Egyebkent nagyobbra "vartak" a sulyat, de inkabb hosszu lett, mint duci.)
A masik gyereket 20 hetesen 400 g-ra becsultek es 3100-zal szuletett a 40. heten.
En vegig szedtem a magzatvedot mindket terhessegnel, sot, utana is, gyakorlatilag a masodik gyerek ugy fogant, hogy akkor mar kb ket eve folyamatosan szedtem.
Semmi jelentosege nem volt. Es nem is hiztam el.
Azt hittem, hogy az orvosok mar egy-jet eve lealltak arrol, hogy ilyesmit terjesszenek a terhesvitaminrol.
Nekem soha nem mondja meg a dokim hogy mennyi a súlya, én szoktam rákérdezni aszerint amiket neten olvasok. És ő csak azt mondja mindig nekem hogy kb. annyi.
Ez nem baj hogy nem szokta mondani? Engem kissé zavar, hogy nem tudja csak általánosít...:(
24+2 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!