Abortusz egyből vagy még 1 hét várás?
Tegnap voltam ultrahangon, ahol megvolt a picur 4 mm embrió. A terhességet a doki az utolsó mensi szerint 8 hétre teszi, de szerintem nagyon nem jön ki, én 2 héttel későbbre lőném be, mikor megfogant.
A lényeg, hogy az embrió 4 mm, de szívhang nincs, doki véleménye elhalt terhesség, szedjük ki lehetőleg már hétfőn. Na most tényleg ennyire kapkodjam el vagy adjak még 1 hetet a dolognak és a természet megoldja? Gondolom ha elhalt terhesség, megindul az magától is, kontrollra meg így is úgyis visszamennék, hogy nem e maradt ptt vmi. Vélemények?
Úgy érzem, túl korán rámondta, hogy nem élő. Előzménye, hogy a 2 héttel ezelőtti vizsgálaton csak egy 18mmes petezsák volt szikhólyaggal, és már akkor azt mondták, hogy áááá ez nem élő. Most visszamentem, hogy kitisztult-e erre kiderült, hogy van ott egy 4mm-es embrió.
Köszönöm a válaszokat!
Végül én is arra jutottam, hogy várok. Jelenleg utazás előtt vagyok, elutazom és remélem hogy semmi komplikáció nem adódik a másik országban. Amint visszajöttem, újra orvos és akkor már biztosat tudunk.
4 mm embrió egyébként hány hetesnek felel meg?
Én a helyedben nem utaznék most!
Én 10 hetes lettem volna mikor elvetéltem. Az embrió elhalt a petezsák viszont Nőtt. 32 mm volt az utolso uh-n.
A vetélés iszonyat fjt. Azt hittem a falat lekaparom. Már szültem deva vetélés majdhogynem fájdalmasabb volt.
Ha még is mész fájdalomcsillapítót és jo sok betétet vigyél magaddal!
En is veteltem már, nekem nem fájt. Egyszerűen elkezdtem vérezni, ez ment egy pár napig, és annyi. Nem volt komolyabb, mint egy mensi.
Szerintem elmehetsz nyugodtan, még jót is fog tenni a kikapcsolódás. Nem verzel, nem gorcsolsz.
Én is vetéltem 6-7 hetesen, baromira fájt, nyilalt, görcsölt de annyira közel sem hogy ne tudjak pl. járni.
Mindenképp várj szerintem 1 hetet, aztán menj el egy másik dokihoz. Ha ő is azt mondja nincs terhesség, jöhet az abortusz.
A terhességet nem a fogantatástól, hanem az utolsó menstruáció első napjától számolják. Azért vagy 8 hetes, és nem 6, mint fogantatás szerint lennél. Az UH-os méretek is ennek alapján vannak megállapítva, szóval nem az adja az eltérést.
Nézd, sajnos én a dokival értek egyet, vagyis abban, hogy ez valószínüleg elhalt terhesség. Attól még nem baj, ha 1 hetet vársz, hogy tényleg tuti legyen, ne legyenek Neked sem kétségeid.
De sajnos hiába nőtt, akkor is jóval el van maradva. Ha 2 hete 18mm-es embrió volt szikhólyaggal, akkor az egy 5-6 hét közötti terhességnek felel meg. (Nekem 5+3 hetesen volt kb. ugyanez.) Következésképp 2 héttel később 7-8 hetesnek kellene lenned, 10mm-nél nagyobb embrióval, és szívműködéssel. Ennek ellenére jóval kisebb is, és szívműködés sincs. Sajnálom!
De ha megnyugtat, akkor keress fel egy másik dokit is, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!