90/50-es vérnyomás rossz előjel? 33 hetes Kismama!
Már 2 hete a kórházban vagyok és egyre gyatrább a vérnyomásom.
6.-ától fogva ilyen alacsony értékeket mint : 90/70,90/60,ma már 90/50.
Es nemnerzem magamon hogy nap közben ez változna,mert iszonyú gyengének érzem magam. Orvosok eddig nem mondtak rá semmit,de érzem magamon is es a babám is hogy ez neki kellemetlen. Szerintetek ez rossz ómen?
A magas vérnyomás probléma, nem az alacsony. Nekem terhesség nélkül is előfordul, hogy 90/60 a vérnyomásom, második terhességemnél a legalacsonyabb, amit mértem, 70/40 volt - na, aznap nem nagyon keltem ki az ágyból, olyan gyenge voltam. Ha kórházban vagy, pihensz, normális az alacsonyabb vérnyomás.
A babádnak nem lesz semmi baja ettől.
Irtad, hogy a korhazban vagy ket hete.
A fekvestol is lehet alacsonyabb a vernyomasod, meg akar attol is, ha nem iszol eleg vizet.
Ha nem kell szigoruan fekudnod egesz nap, akkor elso korben probald ki azt, hogy a lehetosegekhez kepest tobbet mozogsz, setalgass, illetve emeld az elfogyasztott vizmennyiseget.
Olyan is van, hogyha nyugalmi helyzetbol felul/felall az ember, akkor hirtelen par percre leesik a vernyomas. Szoval ha eddig ugy mertek, hogy hirtelen felpattantal, felultel a vernyomas meresre, akkor legkozelebb kerj 2-3 percet a norverol meres elott, ulj fel, allj, rendezodjon a verkeringesed es akkor merjek le.
Azzal is sokat tehetsz, ha nem a hatadon fekszel, ugyanis ilyenkor a magzat sulya mar elnyomja az aortat, tartos haton fekvesnel emiatt lassul a verkeringes, ettol is lehet alacsonyabb a vernyomasod, de a magzatnak sem tul jo.
80/60,70/50 es vernyomassal 3 egeszseges terhesseget hordtam ki.
Mindig alacsony a vernyomasom.
Meg mindig inkabb ez,mint a magas.
Nyugi,valoszinuleg trrhesseg elott is alacsony volt,csak akkor nem merted napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!