most tudtam meg hogy 9 hetes terhes vagyok, ez azért aggaszt mert augusztusban illetve még az előző héten is fogyasztottam alkoholt buliknál. Lehet bármilyen komoly baja a babának? nagyon félek
Eskuszom nem ertem hogy lehetnek a vilagon akkora bunko emberek mint ti a kik valaszoltatok (tisztelet a kivetelnek)
2016. szept. 8. 13:03
12/19 anonim válasza:
Ha csak pár pohár bor volt A terhesség elején akkor nem lesz gond. Meg olyankor nincs összeköttetésben a baba az anyával. 12. hét körül, na akkor veszélyes. Akkor alakul ki az idegrendszer, utána szintén nem jó, ugyanis a babámnak a mája is kap belőle.
2016. szept. 8. 13:24
13/19 anonim válasza:
Mindenfélét hallani hogy mikor lehet meddig lehet, mikor nem és mennyit nem.
Nekem pont azt mondta a dokim hogy 12. hétig nem szabad inni alkoholt! Gondolom azért mert ilyenkor fejlődik ki mindene a babának. Meg olvastam is erről és mindenütt azt írják hogy az első trimeszter a legveszélyesebb ilyen szempontból. De az nem azt jelenti hogy máskor megengedett, csak akkor kevesebb a kockázat.
Ettől függetlenül szerintem ennyitől semmi baja nem lesz a babádnak. Hallottam rengeteg olyan történetet amik sokkal-sokkal durvábbak és mégis egészséges baba született.
2016. szept. 8. 13:41
14/19 anonim válasza:
Szia. Nekem sem vettek eszre a babat. Hiaba jartam orvoshoz. Plusz szilveszter karacsony nevnapok minden ossze jott. Tobbszorosen alkoholistava valtam azalatt az ido alatt amig ezek lezajlottak. Elkezdtem fogyni nagyon hirtelen. Konkretan 2 het alatt 10 kg lement. Azt hittek vmi nagy baj van. Azonnal mindefele uh vizgalat vervetel vizelet minta minden amit lehetett megcsinaltak. A kismedencei uh os foorvosasszony kerdezte meg h mi lehet bennem ami olyan fura hastajeko ? Azonnal nogyogyaszati uh. Es lass csodat. Kiderult h kismama vagyok. 12hetes raadasul. A lanyom teljesen makk egeszseges. De azota en egy kortyot nem ittam. Ma mar 20 eves nagylany. 🤗
2016. szept. 8. 14:03
15/19 anonim válasza:
Nekem 5hetesen derult ki es ittam azalatt 2× de az orvos azt mondta h valoszinuleg minden oke lesz, mert 12hetben alakul ki a koldokzsinor , szoval elotte minimalis esely van karosodasra.:)
2016. szept. 8. 14:26
16/19 anonim válasza:
8# en is vorosbort ittam verszegenyseg /vashiany miatt. Havi 2deci minosegit. Semmi baj a gyerekekkel...
2016. szept. 8. 14:29
17/19 H_Vivien válasza:
Persze, ezaz! Nem aggódja így is szét magát a kismama, még adjátok alá a lovat, hogy mekkora sz@r ember már most! Gratulálok. Jaaah, elfelejtettem, hogy ez az oldal hemzseg a tökéletes ősanyáktól.
Szóval. A magzatod valószínű egészséges, szépen fejlődik. A köldökzsinór 12 hetesen fejlődik ki, addig lényegében semmit nem érzékel a bevitt dolgokból. Utána pedig ott a méhlepény, ami persze nem azt jelenti, hogy mindent kibír. Szóval, a habcsókos rózsaszín vattacukor babavilág néha ilyen ;) Senki sem tökéletes, akárhogy is próbálják bizonygatni.
Boldog babavárást és nyugi :)
2016. szept. 8. 14:59
18/19 anonim válasza:
Nekem durvább sztorim van. Anno 6 éve, 8 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok. Bevallom, nem várt baba volt, így az előtte 2 héttel lévő szilveszteri bulin nem is fogtam vissza magam. Én megittam vagy 4 pálinkát, 1 üveg bort, és vagy másfél doboz cigit is elszívtam. Mikor kiderült a terhesség, az első kérdésem az volt a dokimhoz, hogy ártott-e a babának az alkohol és a cigi. Megnyugtatott, hogy nem, és valóban egy teljesen egészséges babám született, akinek azóta sincs semmi baja! Nyugalom, semmi baj nem fog történni!
2016. szept. 8. 15:25
19/19 anonim válasza:
Alkalmanként egy pohár bor semmi hátrányt nem okozhat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!