Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja a babának az...

Lehet baja a babának az alkoholtól (9. hét)?

Figyelt kérdés
most tudtam meg hogy 9 hetes terhes vagyok, ez azért aggaszt mert augusztusban illetve még az előző héten is fogyasztottam alkoholt buliknál. Lehet bármilyen komoly baja a babának? nagyon félek

2016. szept. 8. 10:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
55%
Ha nagy mennyiségű volt, akkor nem zárható ki. De nagy valószínűséggel semmi baj nincs, ugyanis nagy baj esetén nem maradt volna meg a baba. Most már sokat ne igyál, pláne ne rendszeresen.
2016. szept. 8. 11:05
 2/19 anonim ***** válasza:
62%

" Most már sokat ne igyál, pláne ne rendszeresen"

Hát ez meg milyen tanács?? Ne igyon alkoholt,mert kismama,pont. Ennyit megtehet a születendő gyermekéért,pláne,hogy a múlt hónapban rárántott a buliban...majd vedel azután ha megszületett és nem szoptat.

És most hogyan sikerült rádöbbenned,hogy terhes vagy???

2016. szept. 8. 11:39
 3/19 anonim ***** válasza:
96%

11:39

A magyarországi viselkedésformákhoz igazodó tanács, ahol a terhespatológián fekvő anyukák bagózni járnak le, időszakosan agyhalottá teszik a gyerekeiket kábszizással, meg igazából a saját fejük után mennek. Itt már az is eredmény, ha a felelősségteljes anyuka nem issza magát prosztóra terhesen és szoptatás alatt.

2016. szept. 8. 11:44
 4/19 anonim ***** válasza:
47%
Bocs,de én nem ilyen terhesgondozóba jártam...
2016. szept. 8. 11:46
 5/19 anonim ***** válasza:
18%
12. hètig nem lehet baja.
2016. szept. 8. 11:54
 6/19 anonim ***** válasza:
31%

Azt a ....eget, hogy milyen kedves emberek vannak itt. Gondolom nem rendszeres ciklus, vagy a vàrt mensikor nagyon gyenge vérzés, de menstruációnak tudta be...

Lehet baja, plàne ha azután ittál, hogy a méhlepény kialakult. Kérdezz rà az orvosnál, és 12. héten is szólj, hogy ettõp félsz. Én lehet, hogy meggondolnék plusz egy genetikait, de ugye az csak a fejlõdési rendellenességeket mutat(hat)ja, ha mentàlis probléma alakul ki azt nem. De persze az is lehet, hogy 100%-ig egészséges babád lesz. Sok alkoholistànak születik egészséges baba, hogy "csak annyi baja" van, hogy elvonási tünetei vannak.

Most màr vigyàzz magadra!

2016. szept. 8. 11:56
 7/19 anonim ***** válasza:
86%
Nem terhesgondozóról, kórházról beszélek. Azt csak a rózsaszíncukormázas naiv anyuk hiszik, hogy minden nő álmai netovábbja a gyerek, és mindent ennek rendelnek alá. Sőt. Persze szélsőségeket soroltam, de az iszogatás, cigizgetés, veszélyhelyzetekbe való belemászás sajnos nem ritka jelenség.
2016. szept. 8. 12:30
 8/19 anonim ***** válasza:
87%

Van rá esély, de szerintem minimális. Tehát jóval kisebb, mint ha valaki mondjuk a 12. héten ivott volna többször.

Arról meg,hogy egy kismama egyáltalán ne igyon, az a véleményem,hogy nekem speciel a dokim ajánlotta anno keményedésre ill. vérszegénységre, az alkalmankénti 1-2 dl jóminőségű vörösbort.

Sőt, barátnőm esküvője akkor volt, amikor 25 hetes volt és a dokija előtt meg is jegyezte,hogy ha már férjhez megy 1-2 pohár pezsgőt nyugodtan gurítson le.

2016. szept. 8. 12:57
 9/19 anonim ***** válasza:
8%

Nem azt írtam,h ne igyon igy kortyot sem! De ha bulizni volt a drága,akkor nyilván nem csak egy citromos sör,vagy egy pohár bor csúszott le...

És ezzel az előzménnyel illene egy kicsit befosikálni,és a terhessége további részében nem inni alkoholt!

2016. szept. 8. 12:59
 10/19 A kérdező kommentje:
Mert megjott es a teszt negativ volt viszont most mennem kellett ultrahangra nogyogyaszati problema miatt es most vettek eszre. Nem vagyok alkoholista es nem is fogok inni ezek utan akkor sem volt rengeteg nem szokasom reszegre inni magam osszvissz par pohar borrol veszelunk es osszesen 3 esetrol nem mindennap
2016. szept. 8. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!