A párotok hogyan élte meg a terhességgel járó változásokat?
Első babásak vagyunk, igazság szerint a férjemnél hamarabb előjött a gyerek utáni vágy, én később értem oda lelkileg. Most 19 hetes kismama vagyok. Nagyon segítőkész, vigyáz rám, szóval tényleg amolyan gondos apuka. De néha van egy-egy megjegyzés, amiből rájövök, hogy mennyire meglepődik a dolgokon. Például mindig nagyon sovány voltam és amikor picit hirtelenebb nőni kezdett a hasam pár pillanatig lesokkolt, hogy mekkora pocak lett! És hogy ha majd lesz második baba, akkor is "ekkora leszek"? Mondom: még nagyobb is. :) Vagy a mellem elkezdett eresedni és hát lesokkolt a látványtól. Két számot nőtt is, azelőtt szó szerint alig volt valami. De a férjem valamelyik nap említette, hogy hiányzik az eredeti kisebb változat :) Néhány elejtett szó, de kiderül belőle, hogy egy - a helyzettel nem megszokott - férfinak milyen furcsa változások történnek.
A ti párotok hogyan élte meg testi változások terén az első terhességet?

Szarul.. Ahogy meg tudta hogy még is sikerült nem akarta a babát.. Aztán eltelt néhány hét.. Örült neki
..most hol akarja hol nem.. A kapcsolatunk teljesen tönkre ment.. Örökbe adás lesz.. Mert ez így nem megs. Első baba de az utolsó is.. Januárban születik meg. És remélhetőleg jó családhoz kerül..

Nekem szerette azt mondta el tudna viselni meg egy darabig ha terhes lennek. Mondjuk nekem nem volt rosszulletem, hangulatingadozasom semmi. Csak abbol tudtuk hogy terhes vagyok hogy nott a hasam.
1es. Azert adod orokbe mert nem kell neki a baba? De neked kellett elotte? Hanyadikara vagy kiirva?

Nálunk sem gond, sőt igazán nem is látom, hogy meglepődne úgy igazán. Talán az első és egyetlen ilyen az volt, hogy még a szeméremtest is változik, sötétebb a színe, mint volt.
A nagyobb cicik tetszenek neki, én most inkább azon aggódok, mi lesz utána... A pocakom is szereti puszilgatni, mindig nézegeti, mennyit nőtt, összehasonlítgatja a pár hetes fényképekkel.
Neki első baba, nekem a harmadik (elváltam), úgyhogy én annyira már nem aggódok ilyeneken. Két terhesség és szoptatás már "megtette a magáét", de alapvetően nagy változást nem okozott a csíkokon kívül. Szerintem most még kevesebb lesz a különbség a szülés és a szoptatás után.
Ha eddig így el tudta fogadni a testemet, akkor menni fog most is. :)

Ő nagyon örült neki mikor megtudta. Utána mondta, h a hangulatingadozásaim néha az idegeire megy, amiből én nem sokat vettem észre. Azóta meg, h megnőtt a pocak, imádja és minden nap elmondja, h mennyire szeret minket. Amikor munkából hazaérek az első, h átölel és megsimogatja a pocakot is. Este úgy alszik el, h a keze a mozgolódó Babszemen van, reggel pedig megsimogat minket és puszi. Szerinte nagyon szép kismama vagyok és mindenki előtt büszke is ránk :)
Emellett nagyon vigyáz ránk, semmit nem emelhetünk, ha kell valami segít. Jön dokihoz velünk, mindig.
Azt hiszem ennél több senkinek sem kellene :)
Én imádok várandós lenni :) A maga terheivel együtt (diéta, kiütések, növekvő poc, húzódó bőr, eresedés még minimális).
Üdv,
25hkm

Mi is első babásak vagyunk.
Az én párom még jobban odafigyel rám, mindig hoz nekem sok gyümölcsöt és gyümölcs levet. Nekem ez nagyon jól esik.
Amielőtt megy munkába akkor mindig ad a pocakomra is puszit.
Néha szokott tenni vicces megjegyzéseket, hogy már nem fér el tőlem az ágyon. Nem mintha olyan nagy lennék, csak hülyéskedik.
Néha ráteszi a pocakomra a kezét amikor elalszunk.
21+4 hkm

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!