Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha az UH szerint egy héttel...

Ha az UH szerint egy héttel előrébb vagyok, mint a számított idő, akkor a szülésorvos ezt veszi mérvadónak? Tehát ha 40 hetesen még nem indul be a szülés, beindítja?

Figyelt kérdés
Mivel a számítások szerint ugye akkor már 41 hetes. Egyébként faros a babám, és gondolom ez is számít.
2008. okt. 1. 13:47
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsi, szülészorvost akartam írni. :)
2008. okt. 1. 13:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is előrébb vagyok egy héttel UH szerint, mint mensi szerint, és már én is gondolkodtam ezen.

Aztán arra jutottam magammal, hogy nst-n úgyis nézni fogják a babát, hogy mikor kell(ene) megszületnie.

Nem hiszem, hogy emiatt megindítanának egy szülést, hogy nincs pontos kiírt szülési dátum.

Nálad inkább az fog számítani, hogy faros a babád.

Üdv, 30 hetes kismami

2008. okt. 1. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mikori uh-ról van szó. Én külföldön vagyok, itt a várható születési kort először az elmaradt mensi alapján határozzák meg, majd a 12. héten van az első uh, aminek a lényege az, hogy a baba méretei alapján belőjék a terhesség tényleges korát. Ekkor ha kell, akkor módosítják a várható születési dátumot. A későbbi uh-kon már egyáltalán nem foglalkoznak vele, mert akkor a baba már genetikai adottságai miatt lehet kisebb/nagyobb egy-két héttel, pár nappal, függetlenül a terhesség tényleges korától.

Nem tudom, hogy Magyarországon ez hogy működik, de ha nem így, vagy ha nem korai uh-ról van szó, akkor kétlem, hogy foglalkoznának egy hetes eltéréssel. A 40 hétre 1-2 hetes túlhordást engedélyeznek, ez kórháztól és orvostól függ, illetve folyamatosan járni kell ellenőrzésre, nézik a magzatvizet és a baba szívhangját, ha bármilyen rendellenesség van, például magzatszurkot találnak a vízben, akkor azonnal indítják a szülést.

2008. okt. 1. 14:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A 37+1 napos UH-on az én babámat is 38+1-nek mondták, de az orvosom azt mondta, ilyenkor már nem változtat a szülés időpontján, tehát nekem maradt az október 13-a. Pedig a szonográfus azt mondta, hogy a szülés várható időpontja okt. 5-e!! Szeretném, ha neki lenne igaza, mondjuk szerintem én nem "félidőben" fogantam meg, hanem mensi után pár nappal (minden egyes uh szerint), úgyhogy reménykedem az 5-ében. Nálad biztos figyelik a babád és aszerint indítják, hogy hogy van! Gondolok az életjelenségekre, magzatvízre. Hacsak addig magától ki nem kéredzkedik! Könnyű szülést Nekünk!! ;-)
2008. okt. 1. 14:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálam a genetikai vizsgálat 12 hetesen 5 nappal idősebb terhességet állapított meg. A doki azt mondta egy hetes eltérésnél nem módosítanak a kiírt időponton. Egyébként a kiírt dátumhoz képest két hét plusz mínusz születés normális.

32 hetes kismama

2008. okt. 1. 16:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem módosították!Május 30.a volt az eredeti időpont,aztán az uh alapján május 23.a lett,végül a babám május 13.án született, több mint 3 kilóval.Megnéztem a kórházi zárójelentést(kíváncsi voltam,mit írnak majd rá)és a gesztációs héthez 39 volt írva.Tehát az új időponthoz számították. Lehet,h ezt kórháza és dokija is válogatja.Én a Szt.Istvánban szültem.20hetes baba anyukája
2008. okt. 2. 00:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. okt. 2. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!