Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes vagyok és tegnap óta...

12 hetes vagyok és tegnap óta nagyon nehezn lélegzem a bordám alatt is szúr néha. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Volt valakinek hasonló tünete?
2008. okt. 1. 13:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ahogy nő a méhed, egy kicsit nyomja a tüdődet, emiatt lélegzel nehezebben. Sajna ez egy tipikus tünete a terhességnek (igaz én szerencsére nem tapasztaltam.)
2008. okt. 1. 13:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy a növekvő méh miatt lehet ilyen, mert a gyomrodat feljebb tolja, ami nyomhatja a rekeszizmot, viszont nem hinném, hogy ez már a 12. hét környékén jelentkezhet. A méhed még csak most nőtt a szeméremcsontod fölé, kb ökölnyi lehet. Nekem a méh nagysága miatti nehezebb lélegzés és bordanyomás kb három hete jelentkezett először és most vagyok a 32. hétben.
2008. okt. 1. 13:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Valószínűleg neked is keringési probléma miatt lehet a légszomj. Én mégcsak 10hetes voltam, bár ikrekkel, amikor jelentkezett és a nődoki is, meg a védőnő is ezt mondta, úgyhogy be is utalatk a kardiológiára. Most 14 hetes vagyok, és kicsit már jobb, mert az erős szívdobogás legalább elmúlt, de légszomjam még mindig van... Ilyenkor nagyon sok vért vesz el a baba, és a szíved sokat dolgozik. Bár légszomjad van, a mozgás sokat segít. Én minden este sétálok egy nagyot. Az oxigéndús levegő, és mérsékelt mozgás biztosan nem árt, próbáld ki, hátha neked is beválik!

Boldog babavárást!

2008. okt. 1. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!