Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kisebb lett a has körfogatom,...

Kisebb lett a has körfogatom, miért?

Figyelt kérdés

28.hétig híztam 13kg-t.Védőnő mérte a haskörfogatom, 99 cm- volt. 2 hét alatt nem híztam semmit( aminek örülök) és a has körfogatom 97cm-lett. 1 hete voltunk ultrahangon, ott mindent rendben találtak, becsült súlya 1200-1300gr körül volt. orvosom ajánlotta a heti egy nap gyümölcs napot, amit sajnos nem bírtam betartani. nagyon marta a gyomrom a sok gyümölcs.hogy lehet az, kisebb lett a hasam és nem híztam semmit?

ez normális dolog?

2008. okt. 1. 12:40
 1/4 A kérdező kommentje:

29.héten mérték az 1200-1300gr-ot. mekkora babára számíthatok?

köszönöm!

2008. okt. 1. 12:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, teljesen normális dolog. Én ugyan sohasem mértem meg a haskörfogatom és a védőnő sem szokta (külföldön élek, itt másabb a terhesgondozási rendszer), de szemmel is látom, hogy egyik nap kisebb, másnap nagyobb a pocakom. Valószínűleg a baba fekvésétől is függ, hogy mennyire nyomja ki magát, vagy mennyire veszi fel azt a pózt, amelyikben leginkább alkalmazkodik a te testedhez és méhedhez.

Amiatt se aggódj, hogy megállt a hízás. Én a 32. hétben vagyok és a huszadik hétig feljött tíz kiló (az első öt a cigi lerakása miatt, amikor kiderült, hogy babát várok), azóta meg tulajdonképpen alig híztam, talán két vagy három kilót, az elmúlt egy hónapban viszont egy dekát sem. A baba fejlődik szépen, viszont nekem a kívánós korszakom és a farkasétvágyam elmúlt a huszadik hétre, az elmúlt négy hét arról szól, hogy naponta, kétnaponta hányok és alig bírok enni, mert a baba már nyomja a gyomrom és nincs helye bent az ételnek. A gyomrom is elkezdett égni a múlt héten, azóta még nehezebben megy a táplálkozás. Ennek ellenére a baba szép nagy, 28 hetesen voltunk 4Dsen, nagyon precízen mérték le és már akkor volt 1500 gramm.

Tulajdoníts nagyobb jelentőséget az ultrahangos eredményeknek, mint a haskörfogatnak és a hízásnak!

2008. okt. 1. 12:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2008. okt. 1. 15:59
 4/4 anonim ***** válasza:

A pocak mérete tényleg nem számít, nekem már 10 hete ugyan akkora, semmit nem nőtt, 99 cm és most vagyok 39 hetes. Ne aggódj miatta.

Boldog Babavárást!

2008. okt. 1. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!