Szerintetek ne aggodjak ezen?
Ha olyan nagy gond lett volna, akkor haza sem engedett volna szerintem.
Igazából én ezt nem is értem, hogy miért kell ijesztgetni egy kismamát. Ha valaki gondot lát, akkor tartson bent a kórházba, de ne küldjön haza így.
Amúgy ez csak súlybecslés, lehet, hogy csak 2,5 kg a babád, de az is lehet, hogy már 3 kg. Ezek csak becslések. Meg aztán elviekben még van 2 heted a szülésig és nem születhet mindenki 4 kg-al.:) Valószínűleg egy teljesen átlagos súlyú babád lesz, nem lesz óriásbaba.
Normál esetben már a 36. héten elmondják, hogy a következő dolgokra figyelni kell a következő hetekben:
1. Nem szivárog-e a magzatvíz
2. Nem távozott-e a nyákdugó
3. Vannak-e rendszeresen jelentkező méhösszehúzódások
4. Mozog-e a magzat
Ezek rutin dolgok, amit minden kismamának figyelni kell így az utolsó időben, ezt nem a súlya miatt mondta. Amúgy a 38. hétre a 2700 g elérése normális, egyáltalán nem kicsi. Persze vannak nagyobb babák, de ez rengeteg mindentől függ (fiú, lány, genetika, stb). Szóval nyugodj meg, a kisbabád mérete megfelelő, a magzatmozgás figyelése az utolsó hónapban pedig a baba súlyától függetlenül mindenkinek javasolt. 38 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!