Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Paramamik, akik figyelik a...

Paramamik, akik figyelik a babamozgást: hogyan nyugtatjátok meg magatokat, ha épp nem akar mozogni?

Figyelt kérdés

Második trimeszterben vagyok, egy ideje napi szinten érzem a mozgást. Ha véletlenül mégis késő estig nem érzem elkezdek beparázni, hogy baj van-e. Pedig tudom, hogy ebben az időszakban nem mindig napi szintű a mozgás, nem kell megijedni, de mégis aggódni kezdek.

Valaki hasonló helyzetben? Hogyan nyugtatjátok meg magatokat?

2016. aug. 25. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Fu ismerős! Én 20 hetes vagyok. Én is mindig azon idegeskedem, hogy minden rendben van e odabent. Ha nem ad jelet tök ideges tudok lenni. Pedig második baba. Ma meg az a bajom hogy egész álló nap mozog. A Férjem már kinevet. 😊😞
2016. aug. 25. 16:22
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor "hasonló korú" kismamák vagyunk :) Szívhangfigyelőm nincs, azt hittem nem is lesz szükségem rá, ha már érzem mozogni. Pedig dehogynem. Ha lenne akkor egész nap azon lógnék. De venni már nem fogok, szóval marad a para :)

Lenne vajon valami testi jele annak, ha nincs minden rendben?

2016. aug. 25. 16:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Sehogy nem tudtam megnyugtatni magam a második trimeszterben. Direkt ébreszteni nem akartam. A harmadikban már más volt, mert akkor sokkal sokkal sűrűbben éreztem már és tényleg aggódtam, ha órákig nem volt semmi. Akkor ettem csokit és beindult. Aztán megint elbújt de akkor már nem aggódtam. A második trimeszterben aggódtam párszor emiatt, 24 hetesen egész nap nem éreztem ott már kórházba mentem és láttam ahogy mozog mégsem éreztem ebből semmit. Na ezután erre az alkalomra gondoltam. Korábban meg mondogattam magamnak, hogy pici még, tuti mozog csak én nem érzem. 20-22 hetes korom között mindennap éreztem már de nem olyan sűrűn azért és volt mikoe több óra is kimaradt. Szóval próbáltam nyugtatni magam ahogy te is de nem mindig sikerült akkor még.
2016. aug. 25. 18:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Utána kerestem és olvastam a témában. Cikkeket, kiadványokat és más kismamák személyes tapasztalatait. A mozgáson mondjuk annyit nem paráztam, egyszer volt, hogy a szokottnál kevesebbet mozgott, de rájöttem, hogy semmi baja, csak kánikulában passzívabb, mint máskor.

Egy hete viszont frászt kaptam, amikor percekig ütemesen lüktetni kezdett a hasam. Elképzelni nem tudtam, hogy mi folyhat odabent, és csak arra vágytam, hogy bár röntgenszemem lenne. Aztán kiderítettem, hogy most sincs gond, csak benyelt egy kis vizet és csuklik, ami teljesen normális.

Most vagyunk 31 hetesek.

2016. aug. 25. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!