Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak nekem van ilyen "rossz...

Csak nekem van ilyen "rossz szokásom"?

Figyelt kérdés
nemigazán idetartozik,de igazából sehova se tudom feltenni,ezért itt kérdem meg,mert kíváncsi vagyok hogy csak én nemtudok nyitott ajtónál aludni?Egyszerűen nemtudok,nagyon zavar,bepánikolok ha be van zárva(csak alvásnál,lefekvéskor,amúgy nem zavar).6éve vagyunk együtt a párommal,de ő még mindig nem érti meg,és volt hogy párszor összevesztünk ezen,mert hogy mi az hogy én nemtudok zárt ajtónál aludni,gyerekes vagyok..stb.Nagyon rosszul esik ilyenkor,de nemtudok mit csinálni,ez van és kész,nemtudom mitől..:S Nemtudom el fog e mulni ez valaha is,vagy örökre így marad..Esetleg van még valaki aki hasonló helyzetbe van?(23h)
2010. ápr. 19. 21:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló az esetem, csak nem az ajtóval kapcsolatban, az nem zavar. Teljes sötétben nem tudok meglenni. Úgy érzem, nincs elég terem, s kevés a levegő, megfulladok. Így nálunk mindig van valami kis fény, vagy a sz. gép nincs áramtalanítva, s van egy kis fénye pl az infrának, vagy míg nem volt ideát a gép, addig a sólámpa égett. Ezenkívül az ágyam mellett van egy zseblámpa, ha elmenne az áram s felébrednék valamiért éjszaka. A nyári viharoktól ezért nagyon tartok, hogy ne legyen nagy csihi puhi, el ne menjen az áram. Tudom, ezt fejben kellene rendezni, hiszen a fóbiák nem egészségesek, orvos talán tudna segíteni. Egyedül nem biztos, hogy le tudnám küzdeni.
2010. ápr. 19. 22:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kis koromban volt ilyen, hogy még a wc ajtót sem lehetett rám csukni, mert klauszrofóbiás voltam. Én tudom, milyen rossz érzés ez, és még vagyunk egy páran, akik tudjuk, nem csak te élsz ezzel! A párodnak nyugodtan mondd meg, olvasson utána, hogy van ilyen betegség. Én szerencsére kinőttem, bár a mai napig nem szeretem a szűk helyeket. Anyukámnak egyszer azt mondták, hogy nálam valószínűleg azért alakult ki, mert születésemkor soká voltam a szülőcsatornába, és a tudatalattim emlékszik a bezártságra. Hmmm nemtudom, de lehet benne igazság. Szerintem ne tulajdoníts neki nagy ügyet, végtére is nyitott ajtónál is ugyan olyan jót lehet aludni :-)

20h km

2010. ápr. 19. 22:03
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek,örülök hogy nem csak nekem vannak ilyenek...:)Igen,lehetne nyitott ajtónál is aludni,csak én nemtudok:S,és egyszer régen volt olyan,hogy nagyon összevesztünk,és direkt bezárta az ajtót,így kénytelen voltam átmenni a nappaliba és ott aludni.Ja és még ehhez hozzájön a sötétség is,amit valamelyikőtök írt is...direkt kikapcsolta a tvt-t,na ott "telt be a pohár",akkor mentem át..(ő nemtudja milyen rossz ez,hiába magyarázom el neki,azt mondja túlreagálom,meg mindig csak röhög rajta)..mert az is ugyanennyire zavar sajnos,de ez is csak elalváskor,szóval csak tv-n tudok elaludni..
2010. ápr. 19. 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én pont az ellentetje vagyok. Minden ajtót, ablakot be kell csukni, és a lámpákat leoltani :-D

A redőnyt lehúzom és még sötétítőt is tettem az ablakokra. mert a legkisebb fény is zavar. Ez csak akkor gond, amikor éjszaka keresem a gyereket a vaksötétben, de inkább kapcsolom éjszaka a lámpát.

Nekem nyitott ajtónál pont az a bajom, hogy mindig azt hiszem, hogy bejön rajta éjszaka valaki, vagy leskelődik az ajtón.

Szerintem neked is pont olyan szorongásod lehet tőle, mint nekem :-)

A férjem már megtanulta ezt tolerálni, de amióta megszületett a lányom, rájöttem, hogy ezt kezeltetnem kell, mert kezdenek ráragadni a szokásaim.

3 hónapja a pszihológushoz járok. remélem segít.

2010. ápr. 20. 07:36
 5/7 anonim ***** válasza:

nekem változóak a szokások. én pl. max 10 centire nyitom ki éjszakára az ajtót.de van hogy rendesen kulcsra zárom. ha tárva nyitva van akkor védtelennek érzem magamat. azonkívül a rolót le kell húzni és ég egy sólámpa mert a teljes sötétet nem szeretem. ha idegen helyen vagyunk ahol nincs kislámpa akkor nem sötétítek be. vagy pl: van hogy csak úgy tudok elaludni ha megy a tévé, de olyan halkan hogy nem is hallom, máskor meg csak úgy ha teljes csend van. :-)

szerintem nincs ezekben semmi különös, ki hogyan szokta meg! :-) a párod a zártat szokta meg, te meg az ellenkezőjét...akkor általában nyitva marad az ajtó? :-D

2010. ápr. 20. 09:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én pont az ellentéted vagyok. Képtelen vagyok nyitott ajtónál aludni :-( Most vagyok a 26. hétben, és fogalmam sincs hogyan fogok aludni ha megszületik a pici, mert ugye a gyerekszoba a hálószobánkból nyílik. A párom rendszeresen nyitva hagyja éjszakára a szobaajtót azzal, hogy szokjam meg....:-( De képtelen vagyok! Fusztrál!

2010. ápr. 20. 12:08
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.Én is csak zárt ajtónál tudok aludni,vagy félreérthetően írtam?Nyitottnál nem:SIgen,nekem is így van,hogy olyankor olyan mintha valaki beakarna jönni ha nyitva van...A párom szerencsére már nem nyitogatja,bezárja automatikusan ha jön haza éjjel munkából,vagy akármikor.Ez csak 1szer volt hogy ilyen "szemét"volt hogy direkt kinyitotta az ajtót,meg a tvt is kikapcsolta..:(De már rájött hogy nem direkt csinálom,mert tényleg bepánikolok ha nyitva van meg sötét...
2010. ápr. 20. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!