Ha nem rendeződik a válásom addig amíg megszülök, mit kell intéznem ahhoz, hogy a mostani párom nevét kapja a babám?
Sajnos itt Mo-on van egy olyan törvény, ha a válás és a szülés között nem telik el 300 nap, akkor a volt férj nevére anyakönyvezik a babát mindenképpen. Hát én is így fogok járni sajnos.
26 hetes kismama
Szia
Ha Magyarok vagytok akkor szerintem itt kell intézni és nem ott.
Nah akkor én most leírom neked a tutit mert ilyenen már átmentem.
Ha szülésig nem válsz el akkor a volt férjed nevét kapja a baba,ha szülésig elválsz és nem telt el legalább minimum 182 nap a válás és szülés között akkor szintén a volt férj nevét kapja a baba. Ezen esetek fennállásánál a kicsi születése után bírósági macerák után lehet a biológiai apa a tényleges apa és kerülhet a nevére.
Mi a legegyszerűbb módot választottuk mert bele fért az időbe.Február vége felé kimondták a válást majd a felbelezési jogunkról lemondtunk így nem kellet 15 napot várni,hogy jogerőre emelkedjen hanem egyből az volt.Majd a papírral irány az anyakönyvvezető aztán a jegyző ott kérvényeztük,hogy 30 napon belül házasságot tudjunk kötni 2-3 nap múlva vissza is mehettünk a papírokért majd anyakönyveztetőnél választottunk időpontot és március elején összeházasodtunk így már a biológiai apa lett a tényleges apa és április elején megszültem. Szóval ha időbe elválsz akkor gyorsan újra kell házasodni különben bírósági macera lehet csak. Jah és sokan azt hiszik elég ilyenkor egy apai elismerő nyilatkozat.Nah ezt ne hidd el ha nem lennél házas akkor elég lenne,de férjnél vagy és van olyan is,hogy apaság vélelme szóval hiába a papír a jelenlegi párodtól senkit nem fog érdekelni,a férjedet tekintik apának.
Kedves 11.49-es!
Köszönöm a jótanácsot, csak sajnos ez nálam nem járható út. A baba a válásom után fogant ugyan, de az apának nem kell, így egyenlőre még apasági nyilatkozatot sem hajlandó tenni, nem hogy elvegyen feleségül. Konkrétan 3 és fél év után, (miután miatta váltam el) ki is dobott, mert nem vetettem el a babát. Így jártam, majdcsak lesz valahogy. Van még két gyerekem akik nagyon várják a kistesót.
26 hetes kismama
Szia!
Utolsónak írom, hogy az ilyen pasit ne sajnáld lehet jobban is jártál, hogy elment.Nagyon tisztelem benned, hogy vállaltad minden ellenére a babádat és még a két gyermekedet is neveled.Sok anyukának mutathatnál példát.
Gratulálok.Nagyon jó babavárást kívánok nektek.
Utolsó vagyok.
Köszönöm szépen, remélem nálatok is minden úgy alakul ahogy szeretnétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!