Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlsúly már terhesség előtt?

Túlsúly már terhesség előtt?

Figyelt kérdés

Azoktól a kismamáktól szeretném kérdezni, akik már a teherbeesés előtt is túlsúlyosak voltatok, hogy miképpen befolyásolta a terhességet a túlsúly? Jelentkeztek egészségügyi problémák, esetleg a babánál kijött olyan betegség, vagy probléma amit a túlsúlyra vezettek vissza? Mennyi plusz kg volt rajtatok a terhesség előtt, és mennyit híztatok a terhesség alatt? Rajtatok maradt az a plusz?

Rajtam jelenleg plusz 20-25 kg van, 165 cm / 85 kg vagyok jelenleg. (Pár éve már sikerült leadnom, az én "versenysúlyom" 60-65 kg, mivel eléggé erős a csontozatom is, és a felépítésem, tehát azzal a súllyal nézek ki jól. :D

Próbálok egészségesen étkezni, és mozgást beiktatni a mindennapokba, de tudom, hogy 1-2 hónap alatt nem fog csoda történni, így arra is fel vagyok készülve, hogy mi van ha túlsúllyal leszek terhes. Tapasztalatok érdekelnének, hogy kinek miképpen alakult a terhessége/terhesség után. Köszönöm előre is!

2016. aug. 9. 09:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

143kg-al lettem terhes, egyedül a vèrnyomásom volt magas a 25 hettöl kb.

4 nap kórházzal beállították.

Ezen kívül semmi gond nem volt ebböl.

Figyeltem nagyon, hogy ne hízzak sokat, 149kgval császároztak farfekvés miatt.

A kórházból hazaérve már kevesebb voltam, mint szülés előtt ;)

2016. aug. 9. 09:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
84 kg-al kezdtem a terhességet, most vagyok a 20.héten és 10kg-al vagyok kevesebb. Szoval 74-75kg között vagyok. 2 terhességem.az 1-nél is igy voltam de akkor szoptatás alatt hiztom vissza. Most viszont figyelni fogok akkor is. És talán nem lesz szenvedés lefogynom.Akik álltalában tulsulyal kezdik azok nem hiznak sokat, van hogy fogynak is
2016. aug. 9. 09:42
 3/13 anonim ***** válasza:

146 cm vagyok 81,5 kilóval kezdtem

13 hetesen jött fel 1,5 kiló. Aztán 10 kg le ment mert folyamatosan hánytam és étvágytalan vagyok. Most 71,5 kg vagyok. 18+3 hetes..

2016. aug. 9. 09:42
 4/13 anonim ***** válasza:
Az én verseny súlyom 53 és 65 kiló kötött mozgott addig amig a hormon betegség miatt nem szaladtak fel rám a kilók
2016. aug. 9. 09:44
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azért megnyugtató, hogy nem feltétlenül jár plusz 20-30 kg többlettel egy terhesség, ha túlsúlyos az ember alapból is. Természetesen ez azért is lehetséges gondolom, mert azért oda kell figyelni az embernek az étkezésekre.:) Várok még tapasztalatokat!
2016. aug. 9. 10:04
 6/13 anonim ***** válasza:

164cm és 51 kg voltam amikor az első fiammal terhes lettem. Akkor hirtelen 3 hónap alatt híztam 15 kg-ot. Terhesség végére + 25 kg volt rajtam. Aztán szoptatás alatt még plussz 5 kg :/

Második terhesség alatt egy kilót sem híztam de maradtam 77-80 kg között. Most 22 hetes kismama vagyok és 80 kg vagyok azaz semmit sem híztam megint. Észre vettem ha kicsit bűnözök egy kiló felszalad de le is megy a baba elszívja :D A pocim nő, máshonnan meg úgy vettem észre fogytam de ugye a súlyom ugyan annyi. De azért próbálok odafigyelni, szülés után jó lenne vagy 20 kilót ledobni mert egyik terhesség után sem tudtam egy kilót sem fogyni, hiába jártam futni meg diétáztam :/

2016. aug. 9. 10:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Én 155 cm és 82 kilóval kezdtem, most félidőben vagyok, 3 kilót híztam, azt is az utóbbi hónapban, mert sajnos közben olyan beteg lettem, hogy ki se bírtam egy hétig kelni az ágyból. Egyébként odafigyelek az étkezésre, elkezdtem sétálni, minden nap egy fél órát-órát. bízom benne, hogy nem fogok tovább hízni, mert sajnos így is eléggé nagy túlsúllyal kezdtem. most am 22 hetes vagyok. Eddig minden rendben a babával, cukrom, vérnyomásom, minden leletem rendben van. Hál istennek kívánós se vagyok, nassolni meg pláne nem tudok, mert minden keksztől, csokitól, rágcsától ég a gyomrom...
2016. aug. 9. 11:44
 8/13 anonim ***** válasza:
17%

A lusta vagy, akkor ugyanúgy hízni fogsz. Ha fogyni akarsz terhesség alatt, és igazából túlsúlynál, orvosi áldással ez simán kivitelezhető, akkor az kőkemény meló. (Kivéve ha megy magától, mert végig hányod..na de akkor úgy is visszaszeded, ha fejben nem döntöd el, hogy már pedig el akarsz fogyni.)

Szóval persze..nem kell híznod. De a vékony kismama is épp úgy fogyhat, csak neki az egészségtelen..

A hozzáálláson múlik az egész.

2016. aug. 9. 17:13
 9/13 anonim ***** válasza:

160cm vagyok. 85 kg-al lettem terhes. 88-al mentem szulni. 78-ak mentem haza. A szoptatas alatt 93 kg-ra hiztam. ;( Nem volt semmi problema a terhesseg alatt megcsak kivanos se voltam, a baba is makk egeszseges. Az orvosom a 8 honapban idegrohamot kapott mert nem hitte el, hogy nem zabalok es nem szeretem a cukros dolgokat + a leleteim kivaloak voltak. Otthagytam.

Tok folosleges a sullyod miatt parazni. Az orvos akkor is beszolna, ha vasaggyal lennel 40kg. Amugy meg vannak olyanok akiknek tokeletes az alakjuk es egy csomo eu problemajuk lesz. Mivel nem tudhatod mit hoz a jovo, ne ezen parazz. Lehet semmi bajod nem lesz.

2016. aug. 10. 07:38
 10/13 anonim ***** válasza:
8 -as valaszado tipikus eloitelet!
2016. aug. 10. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!