Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell érezni mikor keményed...

Mit kell érezni mikor keményedik a hasam? Honnan tudjam hogy keményeduk e? Mikortól szokott?

Figyelt kérdés
2008. szept. 30. 11:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia. Ha keményedik akkor körbe az egész has bekeményedik, feszes lesz, de van a méhkeményedés, olyankor körbe ki tudod tapíntani a méhedet. Nem fáj, de kellemetlen. Nekem ha bekeményedik, mindig pisilési inger kíséri, nem tudom miért. Kb a 24-ik héttől jelentkezett nálam, de jóval korábban is előfordulhat. Nem fájdalmas, de kellemetlen. Minden jót! 31 hetes kismama.
2008. szept. 30. 11:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Régebben engem is érdekelt a téma, mert azt olvastam, hogy a huszas hetektől teljesen normális kisebb-nagyobb haskeményedés, de el sem tudtam képzelni, hogy milyen az. Azt a választ kaptam rá, hogy ha megtörténik, akkor egyből tudni fogom, hogy az az, mert összetéveszthetetlen. És ez így igaz.

Én a 32. hétben vagyok és tegnap éjszaka volt az első méhkeményedésem. Igazából úgy tudnám leírni, mintha összehúzta volna a görcs a méhemet egy kemény és gömbölyű gumilabdává. A babapocakom eleve keményebb tapintású, de normál állapotban szépen ki tudom tapintani, hogy hol a baba, mert a pocakom egyik része keményebb, másik puhább, tegnap éjszaka viszont úgy tűnt, mintha az egész méhem feljebb szállt volna és összeállt egy gömbölyű kemény valamivé, minden oldalról ugyanolyan tapintású volt. Tényleg nem fáj, viszont kellemetlen, ahogyan az első hozzászóló is írta. Feszítő érzés volt.

Eddig egyáltalán nem szedtem magnéziumot, mivel nem volt rá szükségem, nem keményedtem és most szurkolok azért, hogy ne is nagyon legyen gyakori a keményedés a következő három hétben és akkor nem is kell elkezdenem a szedését. Ha jól tudom, utána már úgyis mindegy, mert 35. héttől egyébként is le kell állni a magnéziummal, mert vajúdáskor visszafoghatja a méhösszehúzódásokat és ezzel elnyújthatja a tágulást.

2008. szept. 30. 12:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyszerűen kemény lesz. Ezt nem lehet másképp megfogalmazni.

Változó, hogy kinél mikor jelentkezik. Én pl. 23 hetes vagyok, de csak kis keményedéseim voltak, durvák nem.

2008. szept. 30. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!