Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 32. hétben vagyok és néhány...

A 32. hétben vagyok és néhány napja szokatlan dolgot vettem észre a hüvelyem bejáratánál. Mi ez?

Figyelt kérdés
Néhány napja egy kitülemkedést vettem észre a hüvely bejáratánál. Először azt hittem, hogy visszér, mert olvastam korábban, hogy a terhesség vége felé a nyomástól a nagyajkakon is kialakulhat visszér, ez viszont nem a nagyajkakon van és nem is lilás a színe, hanem teljesen megegyező a környezetével. Nem fáj és nem zavaró, nem is érzem, de mégis nyugtalanít, hogy mi lehet. Más is tapasztalt ilyet? Ez teljesen normális?
2008. szept. 30. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül normális, de ne ijedj meg. Hogy néz ki pontosan? Lehet hogy csak egy gyulladásod van azt lehet kezelni. Beszélj az orvosoddal.
2008. szept. 30. 10:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Hogy néz ki? Nehéz leírni, de megpróbálom. A hüvelybejáratnak az egyik oldala kb ujjbegynyire nőtt, egyébként a színe nem változott, szerintem gyulladásom sincs, mert semmilyen egyéb tünetet nem tapasztalok, a folyásom nem változott, egyáltalán nem fáj, nem ég, minden normális ezen kívül. Tulajdonképpen olyan, mintha az a rész erősen megtelt volna vérrel.

(Az orvosomat meg elég nehéz lenne erről megkérdezni, mert konkrétan nincs is orvosom, külföldön élek, itt enyhén más a terhesgondozási rendszer, mint otthon. Hetek kérdése az is, hogy bejussak egy nőgyógyászhoz és komoly utánajárást igényel, épp ezért gondoltam, hogy neten utánanézek és csak akkor kezdem el a nőgyógyászati hercehurcát, ha valaki már hallott erről és abnormálisnak tulajdonítja.)

2008. szept. 30. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy hulye kerdes, de nem lehet begyulladt szortuszo, vagy esetleg egy nyirokcsomo, mondjuk ezek azert altalaban fajdogalnak vagy legalabbis erzekenyek. Az aranyer meg a poponyilasnal van.... Hat akkor nem tudom mi lehet, de ha nem faj, akkor biztos semmi kulonos es valoszinuleg elmulik majd magatol.
2008. szept. 30. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Esetleg nemi szervi szemölcs? Persze így látatlanban csak találgatni lehet, de nekem pl. ilyenem van, de annyira ártalmatlan, hogy a doki nem is foglalkozik vele.

20 hetes kismama

2008. szept. 30. 12:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Figyeled meg, ha karfiol szerű kitüremkedés, az hegyes függölyre utal és rögtön menj kórházba egy orvoshoz, mert azt megműtik terhesség alatt is. 18 hetes pocis (ápolónő)
2008. szept. 30. 12:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget, közben sikerült felhívnom egy orvost, aki azt hiszem, hogy megtalálta a megoldást: genitális visszér, vagy hüvelyi visszér.

Neten ezt találtam róla, bemásolom, hátha valakit még érdekel:

"A növekvő méh akadályozza az alsó végtagok és a medence irányából a vér visszaáramlását a szívbe. Ennek eredményeként főként a lábakon duzzadás, vizenyő (ödéma) jelentkezik. Visszerek általában a lábakon és a hüvelybemenet környékén (a szeméremtesten) alakulnak ki, néha kellemetlen érzést okoznak. A derékban és lábakon laza ruhák viselete kényelmesebb, és nem akadályozza a vérkeringést sem. Gumiharisnya viselése, gyakori pihenés és a lábak megemelése, vagy a bal oldalon fekvés csökkenti a lábduzzadást és javítja a visszerek okozta panaszokat. A visszerek terhesség után visszafejlődnek."

Azt mondta a doki, hogy ez nem baj, de nem is fordul elő mindenkinél, ha nem fog fájni és nem lesz nagyobb, akkor nem kell kezelni sem, egyébként meg intimtorna és visszérkenőcs lehet a megoldás, az is lehet, hogy még szülés előtt visszahúzódik. Tény, hogy köze lehet a vizesedésnek, vagyis együtt járhat azzal, mert múlt hét csütörtökön volt az első alkalom, hogy bevizesedtem, előtte egy napot töltöttem kocsiban ülve folyamatosan (átutaztam Európán), nagy eséllyel ez terhelte túl a lábaimat és a szeméremkörnyéki ereket is.

Szemölcsre, herpeszre azért nem gyanakodtam, mert ez nem egy idegen dolog, ami pluszban ránőtt a felületre, hanem tulajdonképpen maga a hüvelybemenet alakult át, duzzadt meg.

Köszönöm még egyszer a segítséget!

2008. szept. 30. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:

szerintem is csak viszer.

nekem is van a jobb labamon, de kegyetlenul:-( es a nagyajkakon es a kisajkakon is. lilas szinu csomok vannak, be is van duzzadva, kellemetlen erzes, neha feszul az egesz. nagyon megijedtem, amikor eszrevettem, nem tuddtam mi az, en is itt olvastam utanna, hogy ez elofordulhat terhesseg soran.

en is kulfoldon elek, hat eleg nehez a dokihoz jutni:-(

sajna ez van.

jo neked h nem faj, remelem nem lessz rosszabb:-)

minden jot, pihenj sokat, ha megteheted.

36 hetes kismami

2008. szept. 30. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!