Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák részére milyen...

Kismamák részére milyen -kedvezményes, államilag támogatott stb. - tanulási lehetöségek vannak?

Figyelt kérdés

ugy hallottam,h sok ilyen lehetöség van,de azt nem tudom,h hol,merre érdeklodjek és a neten sem találtam ezzel kapcsolatban semmi konkretumot.

akár föiskolai képzésre is gondolok,bármi,amit támogatnak,mert szivesen tanulnék valamit.

2008. szept. 29. 19:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Javaslom, hogy nézz szét a szóba jöhető fősulik honlapján, általában hallgatói szabályzatok térnek ki erre a kérdésre. Pl. a Miskolci Egyetemen a GYED-n, GYES-n lévőknek nem kell tandíjat fizetniük.
2008. szept. 29. 19:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Az OM által (anno) hozott törvény, miszerint a kismama ingyen tanulhat, már megszűnt, visszavonták, csak annak ingyenes aki 2006-ban vagy előtte kezdte a tanulmányait.

Ha ingyenes vagy kedvezményes tanulási lehetőséget keresel, akkor tényleg minden sulit egyesével kell megkérdezni. Lehet, hogy érdemes a munkaügyi központban érdeklődni, hátha van valami tanfolyam, amire fogadnak.

2008. szept. 29. 21:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Sajnos valóban eltörölték a gyesen, gyeden levők ingyenességét. Méghozzá 2007 dec-ben. Saját bőrömön tapasztaltam, mert utolsó évemre szerettem volna visszamenni az egyetemre,(2 év kihagyás után) és vissza is vettek, de kiderült,hogy nem ingyenes. Sajna nem tudtam igy folytatni.
2008. szept. 30. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!