Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem szeretném hogy az apa a...

Nem szeretném hogy az apa a nevére vegye a babát. Van valami következménye?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ha nincs megcsinálva az apasági akkor automatikusan az én nevemen lesz, de azt hallottam hogy ez esetben a családsegítő kivizsgálja hogy miért az én nevemen van a picur
2016. júl. 28. 23:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Különítsünk el két dolgot:

1. A családnevedet akarod adni neki, de az apaság tisztázva lesz?

2. Nem szeretnéd, hogy hivatalosan apasági nyilatkozatot tegyen?

A kettő független egymástól. Utóbbinál kérhet DNS vizsgálatot, aminek te fogod fizetni a költségét.

2016. júl. 28. 23:23
 2/16 A kérdező kommentje:
Azt szeretném hogy az én családnevem kapja és ne az apjáét.
2016. júl. 28. 23:25
 3/16 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A gyámhivatal nem azt vizsgálja, hogy miért a te neveden van, hanem hogy miért nincs apja. Ugyanis a gyerek érdeke az lenne, ha lenne apa. Ha te nem nevezed őt meg és ő sem kéri az apaság megállapítását, akkor képzelt apát anyakönyveznek, ez lehet az anya vezetékneve is.
2016. júl. 28. 23:30
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

na várj! ha a te nevedre szeretnéd, hogy kerüljön a gyerek, akkor nem az apaságit kell kihagyni, hanem mikor az apaságit megcsináljátok nyilatkozni kell, hogy a te vezetéknevedet kapja a gyereketek.

ennyi, nem fogja senki megkérdezni hivatalból, hogy miért!viszont ha az apaságit nem csináltatod meg, akkor hivatalból fognak felszólítani, hogy nevezd meg az apát! közben apa is beperelhet, annak pedig te fizeted a költségeit.

szóval a kettő egymástól független dolog ahogy az első válaszoló is írja

2016. júl. 29. 00:10
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Apukák erről amúgy mi a véleménye?
2016. júl. 29. 06:07
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

De csak a nevét nem akarod vagy azt se akarod hogy hivatalosan legyen apja?

Mert ha csak a vezetéknevet akarod hogy a tiéd legyen akkor közösen nyilatkozhattok az apával így, attól még meg lehet csinálni az apaságit.

Ha viszont nem csináltok apasági nyiltakozatot akkor hivatalosan nem lesz apja a gyereknek, tehát az apának nem lesznek kötelezettségei, jogai, amihez neki is lehet egy-két szava. Kérdés hogy akarja-e a gyereket vagy sem.

2016. júl. 29. 09:16
 7/16 A kérdező kommentje:
Az apuka nem szeretné megcsinálni az apasági nyilatkozatot.
2016. júl. 29. 09:42
 8/16 anonim ***** válasza:
4%
Tehát ha nem akarja az apuka nem akarja megcsinálni az apaságit akkor magyarán le akar mondani a babáról. Ha jól tudom akkor erről is kell nyilatkozatot írni, hogy lemond a gyermekről.
2016. júl. 29. 10:50
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem jól tudod, utolsó. Eleve olyan nincs, hogy a gyerekről lemondás valaki, kivéve ha egyúttal örökbe is adja. Ha meg nincs apasági nyilatkozat, akkor hivatalosan nem is apja a gyereknek, ugyan miről mondaná le?

Kérdező, ha az apa nem akar elismero nyilatkozatot tenni és te se akarod, akkor a babát a te nevedre fogják anyakonyvezni

2016. júl. 29. 10:54
 10/16 purplefrog ***** válasza:
38%
Az én fiam is az én nevemen van,mert így beszéltük meg. Nekünk alá kellett írni egy csomó papírt amivel igazoljuk,hogy együtt neveljük és ő elismeri, hogy ő az apa.
2016. júl. 29. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!