Anyukák kinek milyen volt a szülés? Mesélnétek? Nekem első baba lesz és nem tudom mire számíthatok szülés/vajúdás. Aki leírja annak nagyon megköszönöm.
Szia! 4x szültem, kemény menet, de mindenképpen pozitív élmény!!! Én amit nagyon tudok ajánlani, magamból kiindulva. Ne félj a beöntéstől, nem fáj! Viszont!!! Nekem azért különösen jó volt, mert tudtam, hogy ha nyomok, merek nyomni, mert AZ nem jön ki, csak a baba!
Ja és amit ugye mindig mondanak, hogy tolófájásnál székelési inger stb és hogy nyomjál. Viszont nekem senki nem mondta, hogy ÚGY kell nyomni, mintha kakálnod kellene! Ezt így fura olvasni, de én első szülőként azt hittem, hogy mivel elképzeltem, hogy középen jön a baba, akkor valahogy "középen" kell nyomni és nem! Tök bénán nyomtam, egészen addig, amíg végre ki nem nyögte a szülésznő, hogy úgy nyomjak, mintha kakálnék! Akkor már kint is volt a feje félig! Ezt tartsd észben majd!!! :D:D:D
Köszönöm szépen a tanácsokat csajok megfogadom őket 1-2 hét múlva már én is babázhatok szóval probálom felkésziteni magam. :)
Várok még élmény beszámolókat ha valaki még esetleg megosztaná velem :)
6 hete szültem az első babámat. Hááát én az 5 percesekkel mentem be. Mikor jön a fájás, csak az van, se beszélni se lépni nem tudtam pár másodpercig aztán mintha nem is lenne semmi mentem tovább, de ugyw ötpercenként ment ez.
Mindenképp olyan legyen bent veled aki előtt nem szégyenled magad, ha bekakilwz, bepisilsz, hánysz stb. Mert ezzel ott nem tudsz majd foglalkozni. Burok repesztés volt nekem meert zöld volt a víz.
Egyre erősebbek lesznek a fájások, ha kérdezik mit szeretnél hogy szeretnéd mindent mondj, mert maguktól nem fogják tudni mit csináljanak. Én pl sétálni akartam, de mivel végig nstre voltam kötve nem mehettem el, a szülésznő még ezt is próbálta megoldani hogy legalább az ágy mellett sétálhassak.
Én nem kaptam beöntést. Szülés előtt hetekig székreledés, 5 percesekkor meg hasmenés, nem is tudott volna mi kijönni. Inni ihattam vizet kortyokba, meg enni is ehettem volna de nem kívántam. Aztán jön a toló fájás, mintha kakilnod kéne, de baromira fáj én már egy merő görcs voltam akkor sirni akartam aztán meghalni, aztán már könyörögtem hogy legyen vége, aztán a szülésznőnek könyörögtem 13 óra vajúdás után. Aztán jött a doki, hogy nyomunk, na ott már nem érezten olyan erősnek a fájásokat pedig egyre erősebbek voltak, csak tudtam hogy mostmár csak ez, és látom a babámat. A vajúdás nekem olyan kilátástalannak tűnt, hogy sosem lesz vége ki tudja meddig tart.Alig vártam a fájásokat hogy nyomhassak már, 15 perc volt a kitolás. Felmutatták és már vittéék is el, mert belekakilt a vízbe. Aztáán egy órán át varrtak, mert vágtak is és repedtem összes- vissza. Utána nem tudtam ülni, se menni, annyi vért veszítettem. Vérátömlesztést akartak adni, de nem fogadtam el.
Szó mi szó, hatalmas élmény, és aa sok rossz eltörpül mikor meglátod a babádat. Én olyan szeretetet éreztem mint még soha. Csodálatos érzés
Köszönöm szépen a beszámolókat és erőt egészséget nektek és a babáitoknak. :)
Mondjuk most kicsit megilyedtem, tudtam hogy a szülés nem lesz egy könnyű menet de azt sem gondoltam hogy ennyire rossz lehet. 3 hete minden este/reggel erős jósloim vannak volt rá példa hogy elsírtam magam úgy fájt.Nem tudom hogy fogom ki bírni ha ennél is rosszabb lesz :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!