Második terhesség! Kezdek félni a szüléstől?! 30hkm
Néha eszembe jut h úristen hát mindjárt szülni fogok... És elő jönnek az emlékek...
Első szülésem nem volt annyira nehéz (kinek mi a nehéz) 8 óra vajúdás, (ebből 4 ami fájdalmasabb volt) természetes szülés.
A vajúdás mindenkinek fáj! Ettől félek a legjobban, a görcsöktől :(
Tudom h túl kell esni rajta, de aki már szült az tuti h agyal azon h milyen lesz a következő, hiszen már nagyjából ismeri a menetét...
Tudnátok pár sort írni h nektek miben volt más a 2ik szülés??
Nehezebb-könnyebb-gyorsabb?
Az első 38+5 naposan magzatvíz szivàrgàssal indult, 5,5 óra múlva 5 perces fàjàsok, még 4,5 óra és megszületett a lànyom.
2. Oxitocinos indítàs a kiírt napon. 1,5 óra múlva burokrepesztés, 2,5 óra múlva megszületett a fiam.
Az elsőnél talàn a vajjúdàs fàjdalmasabb volt, a kitolàs gyorsabb és könnyebb.
A màsodik szüléstől jobban féltem, mert előre tudtam hogy mikor lesz, sok rosszat hallottam az indítàsról is...
Nekem csak egy szülésem volt, nem is tervezünk többet.
De az biztos, hogy ha lenne, sokkal jobban viselném. Mert az elsőnél nem tudtam, mire készüljek, mi hogy lesz, stb. A másodiknál már "rutinos" lennék, így nem is paráznék annyira. Ok, hogy brutálisan fáj, de tudod, miért csinálod végig.
Elso szulesem borzalmas volt,17,5 ora,ebbol 10 ora kemeny kinlodas,vegul vakummal szuletett meg a kisfiunk. Terveztuk a tesot, en mar felidotol porogtem azon hogy mennyire felek a szulestol. Olvastam,hogy sokaknal gyorsabb a masodik,jat ebben remenykedtem. Nemgondoltam,hogy ennyivel gyorsabb. Este ereztem hogy feszit a hasam,de nem fajt,feszitett igy mar maskor is. El is aludtam gond nelkul. Egykor fajasra ebredtem 6 perces volt,a kovetkezo 5 perces es utana rendszeres 3 percesek jottek. Fel3-kor indultunk a korhazba,ketto elott kicsivel erkeztunk. Par perc mulva elfolyt a magzatviz utana jott meg par iszonyu eros fajas es mondtam a szulesznonek hogy nekem nyomnom kell. Azt mondta akkor hajra 😊 2:54-re meglett a baba.
Nagyon fajdalmas volt,nem vagyok kiabalos de orditottam rendesen,viszont nagyon gyors vot. Inkabb ez mint a 17,5 ora.
Ez 5 napja tortent,a szulest mar elfelejtettem,most sokkal jobban kicsinal a nem alvas.
Konnyu szulest kivanok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!